UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-06-29 08:55

Kajak-kenu: minden idők legsikeresebb magyar szereplését hozta a poznani utánpótlás Eb

Tizenhat aranyérmet nyert a magyar küldöttség a Lengyelországban rendezett U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon, s mindez az eddigi legjobb szereplést jelenti.

Az aranyeső egyben azt is jelentette, hogy az éremtáblázatot utcahosszal megnyerte a magyar csapat: 16 első, 3 második és 2 harmadik hellyel végzett az élen a „csak” hat elsőséget begyűjtő oroszok előtt, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a németek állhattak fel.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
„Maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel, mindenki igyekezett tudása legjavát nyújtani – értékelt Makrai Csaba a kajakosok szövetségi kapitánya a kajakkenusport.hu-nak. – Azokra is büszke vagyok, akiknek ezúttal nem sikerült az éremszerzés. A háromszoros győztes Kurucz Leventét mindenképpen ki kell emelnem, őszintén szólva, nem emlékszem, hogy bárki korábban ilyen teljesítményt tudott volna nyújtani. Jó úton halad a céljai felé, de ez egy fejlődési folyamat, egyelőre a világbajnokságig kell előre tekintenie. Fojt Sára és Ujfalvi Laura is minden dicséretet megérdemel, hiszen egyaránt két aranyat szereztek. Orosz Adrienn remekelt 200 egyesben, Erdőssy Csaba pedig bár ötödik lett 500-on, sokáig az élen harcolt, kicsivel maradt le a dobogótól. Elégedett vagyok a gyerekekkel és az edzőkkel is, jó formában érkeztünk ide, és boldogan megyünk haza, hogy aztán reménykedjünk egy hasonlóan sikeres világbajnokságban.” A kenusok trénere, ifj. Foltán László sem panaszkodhatott, hiszen a szakág jobban szerepelt, mint a legutóbbi világversenyeken. „Az előfutamok alapján a döntőket már bizakodóan vártuk. Reálisan nézve, a fiúknál kenu egyesben elsősorban a döntő volt a célkitűzés. Ahol ez nem sikerült ott is leszűrtem a tanulságokat. Nagyon büszke vagyok a Rumi Gergő Molnár Csanád-párosra, akik 110%-ot adtak ki magukból 1000 méteren és bronzérmet szereztek. Ötszázon is teljesítették időben, amit kitűztünk, de Európa most gyorsabb volt. A lányok bearanyozták a napomat, három olimpiai és további két vb-számban is nyertek. Kiss Ágnes 16 évesen immár kétszeres ifi Európa-bajnok, de Horányi Dóra és Gönczöl Lauráék teljesítménye is meggyőző volt. Nagy Biankáék pedig egy gyengébb rajt után is képesek voltak győzni, így még édesebb a siker. Seres Fanni második helye is egy megnyert ezüstérem. Látható, hogy elindult egy fejlődési folyamat kenuban, de nem szabad hátra dőlni egy percig sem, dolgozunk tovább.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.