UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-06-29 19:40

Vízilabda: a horvátokat is könnyedén legyőzték az U15-ös lányok a szentesi Eb-n

A magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott a hat gólig jutó Hajdú Kata vezérletével 17–8-ra nyert a horvátok elleni Eb-csoportmeccsen Szentesen.

Vasárnap a görögök 10–6-os legyőzésével kezdte a magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott a korosztály szentesi Európa-bajnokságát, kedden pedig a horvátok feletti fölényes sikerrel folytatta a jó szereplését.

A horvátokat is simán legyőzték az U15-ös lányok a szentesi Eb-n Fotó: Vidovics Ferenc
A horvátokat is simán legyőzték az U15-ös lányok a szentesi Eb-n Fotó: Vidovics Ferenc
A Sike József által irányított gárda annak tudatában már a mérkőzés esélyesének számított, hogy az oroszok 24–9-re páholták el a horvátokat a B jelű csoportunk nyitó fordulójában. A meccsen majdnem három percet kellett várni az első gólra. Ekkor Hajdú Kata volt eredményes, majd nem sokkal később meg is duplázta a találatai számát. Csak a negyed végén szépítettek a horvátok (2–1). A második nyolc percben magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a hazai együttes. Hajdú ott folytatta, ahol abbahagyta, közben a csapatkapitány Kiss Patrícia is megszerezte az első Eb-gólját, a szintén eredményes Lendvay Zoénak és Kardos Dominikának pedig volt már az előző találkozóról. Persze, közben kapott is gólt a válogatott, de az előnyét növelni tudta a félidőre (7–4). A harmadik felvonásban kiszakadt a magyarok gólzsákja, és a lányok egymás után találtak az ellenfelük kapujába. Kardos Laura, Lendvai Natasa és Sóti Lili is feliratkozott a kontinensviadal góllövőlistájára (15–7). A záró játékrészben Torma Luca helyén Varga Nóra debütált a magyar kapuban. A játékot leginkább harciasság jellemezte, hazai részről gólt a Kardos ikrek jegyeztek, így a végén a horvátok találata csak kozmetikázta az eredményt: 17–8-ra nyertek a magyar lányok. A meccs legeredményesebb játékosa Hajdú Kata lett hat góllal. A válogatott ezzel két győzelemmel ugyanúgy 6 pontos a csoportban, mint az oroszok. A csoportelsőségről csütörtökön 18 órától döntenek a csapatok.

LEÁNY U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZENTES B csoport, 2. mérkőzés Magyarország–Horvátország 17–8 (2–1, 5–3, 8–3, 2-1) Gólszerzők: Hajdú 6, Lendvay, Lendvai, Kardos D., Kardos L. 2-2, Sóti, Zantleitner, Kiss A magyar válogatott kerete Kapusok: Torma Luca (Győr) Varga Nóra (Szentes) Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca (BVSC) Gulyás-Oldal Emma (FTC) Hajdú Kata (UVSE) Horváth Zsófia Szentes Kardos Dominika (Dunaújváros) Kardos Laura (Dunaújváros) Kiss Patrícia (BVSC) Lendvai Natasa (KSI) Lendvay Zoé (UVSE) Sóti Lili (Tatabánya) Tiba Panna (UVSE) Varró Eszter OSC Zantleitner Helga (Tatabánya) Szakmai stáb: Biros Péter szövetségi kapitány dr. Sike József vezetőedző Zantleitner Krisztina edző Soós Ildikó edző Csicsáky Vince videós

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.