UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-06-30 18:49

Ökölvívás: sok versennyel készült a fiúcsapat a Tbilisziben rendezendő junior Európa-bajnokságra

Szombaton kezdődik a junior ökölvívó Európa-bajnokság Grúziában; a magyar fiúválogatottnak mérkőzéshiánya biztosan nem lesz a kontinensversenyen.

Az olaszországi U22-es Európa-bajnokságot követően a juniorok nagy megméretése következik Tbilisziben július 3. és 12. között. A junior Európa-bajnokságon 30 ország több mint 300 ökölvívója szerepel maja grúz fővárosban.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A magyar fiúválogatott eredményesen szerepelt idén a Bornemissza emlékversenyen Egerben, majd Németországban a Ruhr Games-en is letették a névjegyüket a versenyzők. „A válogatott kiválasztása a Bornemissza-emlékversennyel kezdődött, majd az utánpótlás kupával tisztult a kép a lehetséges keretet végső összetételéről. Azután június 24-től Tatán készült a szűk keret, még egy-két kérdőjeles súlycsoportokkal. Másfél héttel a verseny előtt már sok mindent nem tudtunk csinálni, A fizikai és kondicionális képességek szinten tartása, illetve az alapvető technikai, taktikai tudás élesítése, rögzítése különböző kesztyűs és kesztyű nélküli gyakorlatokkal. A páros gyakorlatok után az irányított feladatos kesztyűzés volt a mérkőzéshelyzetek modellezésére, majd szlovák és cseh ellenfelekkel volt edzőküzdelem. Azután két, egy női es egy fiú ki-ki mérkőzés volt soron az Eb-re való kijutásért. Nagyon nehéz volt megítélni, hogy ki volt a jobb végül nehezen, de meglett a két utolsó utazó is. A fiúknál Kozák Kevin, Kiss Sándor, Frank Dániel, Oláh Levente, Jámbor Árpád, Gémes Levente, és Nileborg Krisztián is esélyes éremre” – nyilatkozta a csapat edzője, Füzesy Zoltán a felkészülésről. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.