UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-07-01 15:18

Kézi: három ifjúsági Európa-bajnokkal erősít a Vasas női NB I-be feljutott csapata

A két évvel ezelőtti kontinensbajnok, jelenleg a celjei U19-es Eb-re készülő leányválogatott három tagja, Faragó Luca, Kajdon Blanka és Zsigmond Panna is a kézilabda-élvonalba frissen feljutott Vasasban folytatja a pályafutását.

Csütörtök reggel jelentette be a keretét az immár a női NB I-ben szereplő Vasas SC a 2021/22-es évadra. A piros-kékek összesen nyolc új játékossal készülnek az élvonalbeli kihívásokra, a keret átlagéletkora pedig biztosan nem lesz magas, hiszen négy utánpótláskorú játékos tette át a székhelyét a Fáy utcába.

A két évvel ezelőtti ifi Eb MVP-jének választott Kajdon Blanka a Vasasban folytatja Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A két évvel ezelőtti ifi Eb MVP-jének választott Kajdon Blanka a Vasasban folytatja Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Ráadásul közülük hárman ifjúsági Európa-bajnokságot nyertek két éve a szlovéniai Celjében. A beállós Faragó Luca és az irányító Kajdon Blanka a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaira épülő Boglári Akadémia-SZISE NB I-ből búcsúzó együttesből igazolt a piros-kékekhez, míg a kapus Zsigmond Panna a Ferencvárosból távozott a Vasas kedvéért. Rajtuk kívül még egy fiatal ferencvárosi játékos, a 19 éves balszélső, Ludvig Krisztinát is Penszki Gergely együttesében szerepel a következő évabdan. A mindössze 17 éves Sárkány Petra pedig az angyalföldiek utánpótlásából kerül fel a nagycsapathoz, miután – mint a klub beszámolójában olvasható – a járványhelyzet alatt több kulcsember hiányában megkapta a lehetőséget, és bizonyított. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.