UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-02 19:22

Vízilabda: a hollandokon átgázolva Eb-elődöntős az U15-ös leányválogatott

A hollandok feletti kilencgólos sikerrel jutott a magyar leány vízilabda-válogatott a szentesi U15-ös Európa-bajnokság szombati elődöntőjébe, melyben a tornán már egyszer legyőzött görögökkel találkozik.

Pénteken már a negyeddöntőket játszottak az U15-ös leányvízilabdázók szentesi Európa-bajnokságán. A B csoportot magabiztosan megnyerő, Sike József irányította magyar csapat az A csoport negyedik helyén végzett hollandokkal mérte össze az erejét a 18 órától kezdődő összecsapáson.

A hollandokon átgázolva Eb-elődöntős az U15-ös leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
A hollandokon átgázolva Eb-elődöntős az U15-ös leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
A meccsen Kardos Dominika nyitotta meg a gólok sorát, majd nem sokkal később Hajdú Kata és Lendvay Zoé is betalált – jól kezdett tehát a hazai együttes.  A negyed felénél a hollandok is találtak egy gólt, de arra Hajdú válasza hamar megérkezett, így 4–1-gyel zárult az első játékrész. A második felvonásban tovább növelték előnyüket a magyarok. Sóti Lili is megszerezte első gólját a találkozón, míg Hajdú és Lendvay újra betalált, Torma Luca kapuját pedig hiába ostromolta az ellenfél (7–1). A harmadik negyedben, ami előbb nem ment ötméteresből Tiba Pannának, az kicsivel később összejött akcióból – a gól. A hollandok ekkor már nagyon hosszú ideje nem találtak a kapuba, és Torma eszén még ötméteresből sem tudtak túljárni. A negyedben nem született több gól. A záró nyolc percben a magyar csapat elődöntőbe jutása már kicsit sem forgott veszélyben. Tiba emberelőnyből lőtt egyet, majd Kardos Dominika megduplázta a góljai számát, és Hajdú is újra eredményes volt. Alig volt hátra több mint két perc a meccsből, amikor a hollandok Fokker révén emberelőnyből szerezték meg a második góljukat. Sokat elárul a meccsről, hogy a visszaúszó tinédzser kissé hitetlen, széles mosollyal az arcán nyugtázta, hogy valahogyan bevette a magyar kaput.  A másik oldalán aztán Lendvai Natasa higgadtan bombázta be a magítélt büntetőt, és azt is meg kell jegyezni, hogy a találkozó utolsó gólját igen tetszetős centerezés után jegyeztette be a holland együttes. A magyar lányok végül 12–3-ra, magukból nem mindent kiadva nyertek, és készülhetnek a szombaton ugyanúgy 18 órakor kezdődő elődöntőre az ellen a görög válogatott ellen, melyet a csoport nyitó meccsén 10–6-ra már legyőztek egyszer. A másik elődöntő-mérkőzésen az oroszok a spanyolokkal csapnak össze.

LEÁNY U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZENTES Negyeddöntő Magyarország–Hollandia 12–3 (4–1, 3–0, 1–0, 4–2) Gólszerzők: Hajdú 4, Lendvay, Kardos D., Tiba  2-2, Sóti, Lendvai A magyar válogatott kerete Kapusok: Torma Luca (Győr) Varga Nóra (Szentes) Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca (BVSC) Gulyás-Oldal Emma (FTC) Hajdú Kata (UVSE) Horváth Zsófia Szentes Kardos Dominika (Dunaújváros) Kardos Laura (Dunaújváros) Kiss Patrícia (BVSC) Lendvai Natasa (KSI) Lendvay Zoé (UVSE) Sóti Lili (Tatabánya) Tiba Panna (UVSE) Varró Eszter OSC Zantleitner Helga (Tatabánya) Szakmai stáb: Biros Péter szövetségi kapitány dr. Sike József vezetőedző Zantleitner Krisztina edző Soós Ildikó edző Csicsáky Vince videós

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.