UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-07-03 19:45

Cselgáncs: Szeleczki Szabina a poreci ifjúsági Európa-kupa verseny után Teplicében is verhetetlennek bizonyult

A MOL-Alapítvány által támogatott 16 éves cselgáncsozó, Szeleczki Szabina nyerte a 40 kilósok küzdelmeit a teplicei ifjúsági Európa-kupa versenyen.

Júniusban újraindultak a korosztályos nemzetközi viadalok is a cselgáncsozók számára. A ceglédi VSE tehetsége, Szeleczki Szabina sem a két héttel ezelőtti, poreci Európa-kupa versenyen, sem mostani, július első hétvégéjén sorra kerülő teplicei viadalon nem talált legyőzőre az ifjúságiak 40 kilós mezőnyében.

Forrás: EJU
Forrás: EJU
„Nagyon örülök, hogy ilyen jól megy mostanában a dzsúdó. Eddig nagyon kevés volt a verseny az évben, ezért nehéz volt megjósolni, hogy amikor újra kezdődik a nemzetközi szezon mire lehetek képes. A májusi, junior országos bajnokságon már jó formában éreztem magam, így az biztató jelnek tűnt a külföldi megmérettetések előtt." A 16 éves sportoló idén veretlen a saját korosztályában, összesen pedig eddig egyetlen vereség fűződik a nevéhez az idősebbek között a májusi, junior ob döntőjében (44 kg), így ott ezüstérmes lett. „Kifejezetten izgulósnak számítok, így a versenyek előtt főleg fejben kell helyre raknom magam. Sokszor túl agyalom a dolgokat, de szerencsére ez a legutóbbi versenyeken kevésbé jelentett problémát. Remélem, idővel a rutin segít majd ebben, és elmúlik ez az állandó drukk. Az elmúlt időszakban hosszú időn át nem versenyeztünk, így most újra meg kell szokni kicsit ezt a hangulatot; emellett ugyan már másodéves éves vagyok az ifik között, de az első év teljesen kimaradt, így először sötétben tapogatózunk nemzetközi szinten. De egyelőre remekül alakul az idény, ami mindenképpen önbizalmat adhat. Azon leszek, hogy ezt a jó formámat az év fő versenyén, a rigai Eb-n is hozni tudjam." Szombaton Csehországban Szeleczki először a francia Imane Limát ipponnal verte az elődöntőben, majd a fináléban az ukrán Anasztazia Szuperszont is hasonlóan győzte le idő előtt. Abban, hogy Szabina elérje a céljait, abban a MOL Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatásából az útiköltségét finanszírozza a fiatal sportoló. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.