UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-07-03 13:18

Kosárlabda: kialakult a soproni U20-as női Challenger-torna végleges programja

Múlt héten hétfőn elkezdte a felkészülést Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában az U20-as női kosárlabda-válogatott a soproni korosztályos FIBA Challenger-tornára.

Július 12. és 17. között rendezik Sopronban az U20-as női Challenger-tornát, melyen a magyar  kosárlabda-válogatott mellett Spanyolország, Csehország, Izrael, Szerbia és Írország vesz részt. A viadal az idén, ismételten elmaradó Európa-bajnokságot helyettesíti. Az elmúlt két hetet a magyar csapat Székesfehérváron töltötte, majd a jövő héttől Sopronban folytatódik az összetartás, így a lányok már az esemény helyszínén zárják a felkészülési időszakot, és itt kerül majd sor a keretszűkítésre is. Felkészülési mérkőzést nem játszik már a válogatott a torna előtt. Gáspár Dávid szövetségi edző elmondása szerint Horvátország ellen terveztek edzőmeccset ezen a héten, ám a horvátok végül lemondták a szereplést.

Forrás: FIBA
Forrás: FIBA
A magyar válogatott – Révész Luca kidőlése után – 13 fős kerettel készül: Angyal Barbara, Bacsó Zsófia, Boros Berta, Budácsik Dorka, Horváth Fruzsina, Kiss Angelika, Mányoky Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Varga Sára, Vári Zita és Wentzel Nóra. Mostanra pedig kialakult a soproni, hatcsapatos esemény pontos időrendje is. A magyar válogatott az írekkel kezd, majd sorrendben az izraeliek, szerbek és a – csütörtöki szünnap után – a csehek következnek, míg az utolsó nap a spanyolokkal vívhat meg akár a tornagyőzelemért is. A nézők beengedésére minden FIBA Youth European Challenger torna esetében a házigazda ország éppen hatályos járványügyi szabályai vonatkoznak. Ennek megfelelően Sopronban a mérkőzések védettségi igazolvány felmutatásával látogathatók.

MENETREND: Június 12., hétfő 15:00 Csehország – Izrael 17:15 Szerbia – Csehország (Novomatic Aréna Akadémiai Oktatóközpont) 19:30 Írország – Magyarország Június 13., kedd 15:00 Spanyolország – Csehország 17:15 Izrael – Írország (Novomatic Aréna Akadémiai Oktatóközpont) 19:30 Magyarország – Szerbia Június 14., szerda 15:00 Írország – Spanyolország 17:15 Csehország – Szerbia (Novomatic Aréna Akadémiai Oktatóközpont) 19:30 Izrael – Magyarország Június 16., péntek 15:00 Spanyolország – Izrael 17:15 Szerbia – Írország (Novomatic Aréna Akadémiai Oktatóközpont) 19:30 Magyarország – Csehország Június 17., szombat 15:00 Izrael – Szerbia 17:15 Írország – Csehország (Novomatic Aréna Akadémiai Oktatóközpont) 19:30 Spanyolország – Magyarország

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.