UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-03 19:19

Vízilabda: Eb-döntőt játszhat az U15-ös leányválogatott

A magyar leány vízilabda-válogatott a görögök hatgólos legyőzésével jutott a szentesi U15-ös Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe, melyben az oroszokkal találkozik.

Az oroszok elleni fináléra készülhet az U15-ös leány vízilabda-válogatott a szentesi Európa-bajnokságon, miután az elődöntőben 11–5-re győzte le a görög korosztályos válogatottat.

Eb-döntőben az U15-ös leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
Eb-döntőben az U15-ös leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
A Sike József által irányított csapat már a csoportmeccsek során egyszer 10–6-ra nyert a görögök ellen, és a magyar lányok most is jól kezdték a mérkőzést. A válogatott egyik gólfelelőse, Hajdú Kata vette be az ellenfél kapuját bő egy perc után, a negyed felénél pedig Kardos Dominika duplázta meg a magyar előnyt (2–0). A második nyolc percben hosszú gólcsendet tört meg a görög találat, a negyed mégis két magyar góllal zárult Varró Eszter és Hajdú révén (4–1). A harmadik felvonásban hasonló volt a forgatókönyv. A görög gól után Varró és Hajdú növelte a magyar előnyt, Tiba Panna ötméteresgólja pedig már a nagyon biztos vezetést jelentette a hazaiak számára: 7–3-nál jött a záró játékrész. A magyarok döntőbe jutása ekkor már nem forgott veszélyben Hajdú után Lendvai Natasa és Sóti Lili is eredményes volt, sőt Lendvai még a hajrában is lőtt egyet, a meccset pedig görög gól zárta – ez viszont a magyarokat a megint remekül védő Torma Lucával a kapuban már nem igazán érdekelte, hiszen a lányok a 11–5-ös sikerüknek köszönhetően az U15-ös Európa-bajnokság fináléjában találták magukat. A vasárnap 18 órási döntőben az elődöntőben a spanyolokat 11–8-ra legyőző oroszokkal találkozik a válogatott.

LEÁNY U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZENTES Elődöntő Magyarország–Görögország 11–5 (2–0, 2–1, 3–2, 4–2) Gólszerzők: Hajdú 4, Lendvai, Varró 2-2, Kardos D., Tiba, Sóti, A magyar válogatott kerete Kapusok: Torma Luca (Győr) Varga Nóra (Szentes) Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca (BVSC) Gulyás-Oldal Emma (FTC) Hajdú Kata (UVSE) Horváth Zsófia Szentes Kardos Dominika (Dunaújváros) Kardos Laura (Dunaújváros) Kiss Patrícia (BVSC) Lendvai Natasa (KSI) Lendvay Zoé (UVSE) Sóti Lili (Tatabánya) Tiba Panna (UVSE) Varró Eszter OSC Zantleitner Helga (Tatabánya) Szakmai stáb: Biros Péter szövetségi kapitány dr. Sike József vezetőedző Zantleitner Krisztina edző Soós Ildikó edző Csicsáky Vince videós

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.