UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-07-04 17:15

Kenu: az olimpiai csapatba is bekerült Horányi Dóra kicsit tartott az első „felnőttévtől”, de most már úgy érzi, bármi sikerülhet

Az egyaránt Poznanban rendezett felnőtt és U23-as Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott az UTE 19 éves kenusa, Horányi Dóra, aki az idei remeklésének a tokiói csapatban is helyet kapott.

A nemrégiben véget ért lengyelországi U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságról tizenhat aranyéremmel tért haza a magyar küldöttség. Az UTE 19 esztendős kenusa, Horányi Dóra C1 200 méteren diadalmaskodott, előtte két héttel pedig az ugyancsak Poznanban tartott felnőtt Eb-n 5000 egyesben lett ezüstérmes. „Számomra is nagy meglepetés ez az év, mert attól féltem, hogy újoncként nem tudok majd érvényesülni az U23-asok között – kezdte az előző év végén korosztályt váltó kenus az Utánpótlássportnak. – Viszont kiválóan sikerült felkészülés van mögöttem, ennek köszönhető ilyen jól megy minden. Mind az edzőm, mind a csapatom mellettem áll, támogat, így azt érzem, bármi sikerülhet.”

Horányi Dóra a felnőtt és az U23-as Eb-n is dobogóra állhatott Forrás: MKKSZ
Horányi Dóra a felnőtt és az U23-as Eb-n is dobogóra állhatott Forrás: MKKSZ
Horányinak nagy csalódás volt a 2020-as esztendő, hiszen az ifik között bizonyítani akart a világ- és Európa-bajnokságon, ám a járvány miatt törölték mindkét eseményt. „Megviselt, mert az volt az utolsó évem az ifjúsági korosztályban, és nem volt sok lehetőségem kipróbálni magamat a nemzetközi mezőnyben. Kicsit kárpótolt a jól sikerült szegedi ORV, valamint megrendezték a magyar bajnokságot is, ezért a végére nem voltam szomorú. Nagyrészben otthon voltam Vácon, megtaláltam abban a szépséget, hogy egyedül készülök, és kicsit megnyugodott minden körülöttem. Felfrissültem, és utána jó volt visszaállni a rendes kerékvágásba.” Ez olyannyira sikerült, hogy bekerült a három fős, tokiói női kenus csapatba, s kétszáz egyesben méretheti meg magát az ötkarikás játékokon. „Még nehéz ezt feldolgozni. Egyáltalán nem úgy álltam a kenuzáshoz, hogy olimpiára szeretnék kijutni, hanem úgy voltam vele, szeretem csinálni, és amennyit lehet, kihozok belőle. Most azonban teljesen felkavarodott az életem, tizenkilenc évesen még biztosan nem lesz könnyű, remélem 2024-ben Párizsban is ott lehetek majd az olimpián.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.