UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-04 12:07

Vízilabda: a horvátok legyőzésével kezdte az U15-ös Eb-t a fiúválogatott

A portugáliai U15-ös vízilabda Európa-bajnokság nyitó meccsén a magyar csapat három góllal bizonyult jobbnak a horvát korosztályos válogatottnál.

Vasárnap megkezdte szereplését az U15-ös fiú vízilabda-válogatott a portugáliai Louléban zajló Európa-bajnokságon. Dávid Zoltán együttese a D jelű négyesben egyből csoportrangadóval startolt: a horvátok ellen ugrott vízbe. A fiúk bizakodhattak a mérkőzés előtt, hiszen nemrégiben a montenegrói Budvában rendezett tornán – melyet megnyertek – három góllal legyőzték ezt a horvát csapatot.

Balogh Botond (2) négy gólt szerzett a nyitányon Forrás: waterpolo.hu
Balogh Botond (2) négy gólt szerzett a nyitányon Forrás: waterpolo.hu
A meccs horvát góllal kezdődött, aztán Regős Vince és Tóth Martin Zétény révén már a magyaroknál volt az előny. Ezután a horvátok ötméteresből egyenlítettek, és a vezetést is visszaszerezték, de a magyar csapat újra fordított Tóth András emberelőnyös, majd akciógóljának köszönhetően (4–3). A második felvonásban is fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Balogh Botond kétszer volt eredményes, a negyed végén Tóth András újabb találatával pedig először vezetett kettővel a magyar csapat (7–5). A harmadik nyolc percben Budai István is megszerezte első Eb-gólját, a horvátok pedig főként Andro Galic vezérletével próbálták tartani a tempót. Doroszlai Zalán is gólt lőtt, a csapatkapitány Balogh pedig néhány másodperccel a negyed vége előtt ötméteresből állította vissza a háromgólos magyar vezetést (10–7): A záró játékrészben Mérő Alex találata juttatta nagyon közel a győzelemhez a válogatottat, és bár a horvátok gyorsan felzárkóztak két gólra, a meccset Balogh és Mérő villanása zárta, így nagyot küzdve, de megérdemelten nyert a magyar csapat 13–10-re. A válogatott következő csoportellenfele Georgia lesz hétfő délután, majd kedden délelőtt a lengyelekkel csap össze a nemzeti együttes. Vasárnap azonban még a lányoknak szurkolhatunk. Az U15-ös csapat ugyanis 18 órától Szentesen játszik Eb-döntőt az oroszokkal.

FIÚ U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOULÉ D CSOPORT, 1. mérkőzés Magyarország–Horvátország 13–10 (4–3, 3–2, 3–2, 3–3) Gólszerzők: Balogh 4, Tóth A. 3, Mérő 2, Doroszlai, Tóth M. Z., Budai, Regős A magyar U15-ös válogatott Eb-kerete Kapusok: Horváth Solt (BVSC) Kiss Gergely (KSI) Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC) Bötkös Patrik (KSI) Budai István (UVSE) Doroszlai Zalán (BVSC) Haverkampf Bence (Spandau) Lugosi Csongor (Eger) Mérő Alex (KSI) Nagy Zalán (KSI) Regős Vince (FTC) Simon Sebestyén Gergely (FTC) Tátrai Tamás (BVSC) Tóth András (Pécs) Tóth Martin Zétény (Vasas) Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid Szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.