UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-04 21:03

Vízilabda: Európa-bajnok az U15-ös leányválogatott!

A Sike József által irányított magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott egy góllal volt jobb az oroszoknál a szentesi Európa-bajnokság döntőjében.

Fordulatos mérkőzésen, 7–6-ra nyert a magyar leányválogatott a szentesi U15-ös vízilabda-bajnokság oroszok elleni döntőjében.

Vízilabda: Európa-bajnok az U15-ös leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
Vízilabda: Európa-bajnok az U15-ös leányválogatott Fotó: Vidovics Ferenc
A Sike József által irányított magyar csapattal az történt az első negyedben, ami még az Eb folyamán egyszer sem: hamar kétgólos hátrányba került. Az első hazai gólt a második negyedben Lendvai Natasa szerezte ötméteresből, majd Tiba Panna is betalált, de újabb orosz találat után vonultak félidőre a csapatok (2–3). A harmadik felvonásban két orosz gól között Lendvay Zoé lőtt egy magyart, de a negyed végén megrázták magukat a hazaiak, és Tiba, Varró Eszter, valamint Lendvai révén fordítottak (6–5). Az utolsó játékrészben nagy taktikai csata zajlott, Varró találata pedig kétgólos előnyhöz juttatta a magyarokat alig több mint három perccel a vége előtt. Az oroszok még egyre felzárkóztak, de Torma Luca remekül védte a magyar kaput, így az utolsó támadásban már csak le kellett pörgetnie az időt Kiss Patrícia csapatkapitánynak és társainak. A magyarok 7–6-ra nyertek a döntőben, Torma pedig a torna legjobbja lett. Leány U15-ös Európa-bajnokság, Szentes Döntő: Oroszország–Magyarország 6–7 (2–0, 1–2, 2–4, 1–1) Gólszerzők: Danilyuk 2, Shatalova 2, Iatskova 1, Shigina 1, ill. Lendvai N. 2, Tiba P. 2, Varró E. 2, Lendvai Z. 1 A 7. helyért: Izrael-Hollandia 6–7 Az 5. helyért: Horvátország-Olaszország 10–15 A 3. helyért: Spanyolország-Görögország 9–6 Az Európa-bajnok magyar válogatott Kapusok: Torma Luca (Győr) Varga Nóra (Szentes) Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca (BVSC) Gulyás-Oldal Emma (FTC) Hajdú Kata (UVSE) Horváth Zsófia Szentes Kardos Dominika (Dunaújváros) Kardos Laura (Dunaújváros) Kiss Patrícia (BVSC) Lendvai Natasa (KSI) Lendvay Zoé (UVSE) Sóti Lili (Tatabánya) Tiba Panna (UVSE) Varró Eszter OSC Zantleitner Helga (Tatabánya) Szakmai stáb: Biros Péter szövetségi kapitány dr. Sike József vezetőedző Zantleitner Krisztina edző Zirighné Sós Ildikó edző Csicsáky Vince videós További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.