UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-07-05 13:28

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka ötödikként zárt a világkupa Les Gets-i U23-as futamában

A szakágban U23-as vb-ezüstérmes 19 éves kiválóság, Vas Kata Blanka újabb negyven világranglistapontot szerzett, míg a 21 esztendős Buzsáki Virág is gyűjtött ötöt Franciaországban.

Július első hétvégéjén a francia Les Gets adott otthont a 2021-es hegyikerékpáros világkupa-sorozat következő állomásának. A hosszú hétvége a női és a férfi elit short track futamokkal kezdődött, előbbiben Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB) a 21. helyet szerezte meg – számol be a velo.hu.

Vas Kata Blanka ötödikként zárt a világkupa Les Gets-i U23-as futamában Forrás: velo.hu
Vas Kata Blanka ötödikként zárt a világkupa Les Gets-i U23-as futamában Forrás: velo.hu
Vasárnap az U23-as nők versenyszámában Buzsáki Virág, Schmidel Regina és Vas Kata Blanka volt érdekelt, az U23-as fiúknál Sylvester Balázs, az elit nőknél a már említett Benkó Barbara, míg a férfiaknál Palumby Zsombor és Parti András állt rajthoz. A Les Gets-i pálya egy viszonylag kompakt, látványos útvonalat biztosít sziklakertekkel és technikás részekkel. Az U23-as női futam közel hatvan résztvevőjére öt kör várt vasárnap délelőtt. A rajtot követően az osztrák Mona Mitterwallner (Trek-Vaude) ragadta magához a kezdeményezést, s végül bő három perc előnnyel meg is nyerte a versenyt a végig kiválóan küzdő dán Caroline Bohe (Ghost Factory Racing) és Leonie Daubermann (Németország) előtt. Vas Kata Blanka 5 perc 8 másodperc hátránnyal az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel 40 világranglistapontot begyűjtve. Buzsáki Virág a 21. helyen (+ 9:05) érkezett, ezzel 5 UCI pontot szerzett, míg Schmidel Regina a 29. (+ 11:47) lett. Az U23-as fiúknál az olasz Simone Avondetto (Trek-Pirelli) diadalmaskodott, Sylvester Balázs a 99. (+ 7:21) helyen gurult át a célvonalon. A női elit hat kört abszolvált; a francia Loana Lecomte (Massi) magabiztosan nyerte a futamot – Benkó Barabara a 61. helyen (+ 9:58) ért célba. A férfiak hét kört tekertek a svájci Mathias Flueckiger (Thömus RN Swiss Bike Team) papírforma sikerével. Ebben a rajtban Parti András a 70. helyet (+ 8:46) csípte el, míg Palumby Zsombor a 79. (+ 9:49) lett. A világkupa-sorozat – XCO – szeptember elején a svájci Lenzerheide-ban folytatódik. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.