UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-06 11:48

Vízilabda: csoportelsőként Eb-negyeddöntős az U15-ös fiúválogatott

Az U15-ös fiú vízilabda-válogatott kedden a lengyelek elleni fölényes győzelmével biztosította be a negyedöntős helyét a korosztály portugáliai Európa-bajnokságán.

Nem történt meglepetés: a magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott kedden délelőtt fölényesen legyőzte a lengyeleket a portugáliai Louléban zajló Európa-bajnokságon, így a D csoport élén zárt, és a negyeddöntőben folytathatja a tornát.

Csoportelsőként Eb-negyeddöntős az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Csoportelsőként Eb-negyeddöntős az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Dávid Zoltán együttese a második perc végén kezdte meg a gólgyártást a csapatkapitány Balogh Botond révén, az első negyed végén pedig már 5–1 állt az eredményjelzőn a magyarok javára. A második játékrész gólváltással kezdődött, aztán beindult a magyar henger, és sorra érkeztek a találatok. A félidőben 15–2-re ment a csapat. A harmadik nyolc percben már az addiginál is kevesebb ellenállást tanúsított a fáradó lengyel alakulat, a magyar szakmai stáb azonban végig biztatta a fiúkat, így nem lankadt a lelkesedésük: hetet rámoltak be ebben a negyedben (22–2). A záró felvonásban sem változott a forgatókönyv. Bár a lengyelek egy gólt még találtak emberelőnyből, a végére kissé magatehetetlenné váltak, és már a középkezdés után elveszítették a labdát. Az pedig, hogy nem lett harmincgólos különbség a csapatok között, csak a magyar ziccerben megszólaló, mérkőzés végét jelző dudaszónak köszönhető. A válogatott 32–3 nyert, de nemcsak a fiúkat illeti dicséret, hanem a helyi hangosbemondót is, aki az utolsó magyar gólt is ugyanolyan átéléssel tolmácsolta a zárt kapus eseményen, mint az elsőt. Az, hogy a magyarok a csoport elején zárnak, az erőviszonyok tudatában már a vasárnapi, horvátok elleni győzelem után biztosra vehető volt. Dávid Zoltán együttesének azért is volt szüksége erre a pozícióra, mert így szerdán pihenhet a csapat: egyből a csütörtöki negyeddöntőbe jutott. Azt már lehet tudni, hogy csütörtökön magyar idő szerint 16 órától játszik a válogatott, az ellenfél kiléte azonban még ismeretlen. A legvalószínűbb, hogy az a Montenegró következik, amelyik az Eb-t megelőző Budvában rendezett felkészülési tornán legyőzte a magyar csapatot. Jobb alkalom nem is kellhet Baloghéknak a visszavágásra.

FIÚ U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOULÉ D CSOPORT, 3. mérkőzés Magyarország–Lengyelország 32–3 (5–1, 10–1, 7–0, 10–1) Gólszerzők: Balogh 6, Haverkampf, Tóth A. Simon, Tátrai 4-4, Mérő, Nagy Z. M. 3-3, Budai 2, Regős, Lugosi A magyar U15-ös válogatott Eb-kerete Kapusok: Horváth Solt (BVSC) Kiss Gergely (KSI) Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC) Bötkös Patrik (KSI) Budai István (UVSE) Doroszlai Zalán (BVSC) Haverkampf Bence (Spandau) Lugosi Csongor (Eger) Mérő Alex (KSI) Nagy Zalán (KSI) Regős Vince (FTC) Simon Sebestyén Gergely (FTC) Tátrai Tamás (BVSC) Tóth András (Pécs) Tóth Martin Zétény (Vasas) Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid Szakmai vezető: Cseh Sándor

A részletes eredmények ITT érhetők el. Az U15-ös Európa-bajnokság mérkőzéseit ITT lehet élőben követni. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.