UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-07-08 19:14

Kézilabda: nehezen indult, de végül magabiztosan verte a románokat a junior leányválogatott az Eb-nyitányon

Már az első meccsén fontos lépést tett a junior leány kézilabda-válogatott a legjobb nyolc közé kerülés felé a celjei U19-es Európa-bajnokságon, miután nyolc góllal legyőzte a román együttest.

A celjei U19-es kézilabda Eb egyik esélyeseként, a masszív román csapat ellen kezdte a tornát a junior leányválogatott. A kulcsfontosságú nyitó meccs úgy alakult, ahogyan azt előzetesen várni lehetett: kemény küzdelemben megérdemelt magyar siker született. A találkozó nehézkesen indult, a mieink csaknem hat percig nem találtak be, végül Juhász Gréta törte meg a jeget. De a fontos első találat után sem indult meg a jégeső, negyed órányi játék után 4–4 állt az eredményjelzőn – nagy részben a kiválóan védő Bukovszky Annának köszönhetően. A fordulatos első félidőből egy hajszállal a magyar csapat jött ki jobban, és szűk, egygólos vezetéssel mehetett pihenni (12–11).

A nyolcgólos Kajdon Blanka lett a mérkőzés legjobbja Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A nyolcgólos Kajdon Blanka lett a mérkőzés legjobbja Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A második félidőt azonban úgy kezdték el a lányok, mint ahogyan azt a két évvel ezelőtt ifjúsági Európa-bajnok társaságtól megszokhattuk. A végig vezérhez méltón játszó Kajdon Blanka főszereplésével megnyugtató, három-négy gólos előnyt épített ki a válogatott, amelyet aztán már nem is eresztett el. Sőt a végén már kicsit sem kellett izgulni, a szakmai stáb minden játékosnak lehetőséget adott, s a magyar csapat a románok 27–19-es legyőzésével kezdte a kontinenstornát, ezzel nagy lépést tett a nyolc közé jutás felé. A találkozót követően így értékelt ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző az Utánpótlássportnak: „Nem volt könnyű mérkőzés, mert nem volt információnk az ellenfélről, nekik viszont a felkészülési meccsekből rólunk igen. Az első húsz percben ez látszott is, utána alkalmazkodtunk, felvettük a ritmust, ami ide szükséges. Remélem, hogy önbizalmat ad a játékosoknak a siker, ezt láttuk a második félidőben, amikor keményen védekeztünk, és összeállt a játékunk. Nem tudjuk, még mire számíthatunk a csehektől holnap, az esti norvégok elleni mérkőzésükből fogunk készülni.”

Leány U19-es kézilabda Eb, csoportkör Magyarország–Románia 27–19 (12–11) Magyarország: Bukovszky A. (kapus), Pálffy A., Kukely A. 2, Faragó L. 2, Juhász G. 1, Mérai M., Farkas J. 3. Cserék: Németh K. (kapus), Kajdon B. 8 (1), Koronczai P. 4 (2), Vámos M. 4, Ferenczy D. 2, Mlinkó Zs. 1, Ballai B., Bánhidi B., Besszer B. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.