UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-08 17:10

Vízilabda: Eb-elődöntős az U15-ös fiúválogatott

A magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott a második félidőben már nem adott esélyt a törököknek a korosztály portugáliai Európa-bajnokságának csütörtöki negyeddöntőjében.

Amikor kedden a magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott megnyerte a csoportját a portugáliai Louléban zajló Európa-bajnokságon, nem sokan fogadtak volna arra, hogy Dávid Zoltán együttese a csütörtöki negyeddöntőben nem azzal a montenegrói csapattal találkozik, amelyiktől vereséget szenvedett a kontinensviadalt megelőző budvai felkészülési tornán. Aztán mégsem a várt párosítás jött össze, mert meglepetésre a török válogatott ötméteresekkel legyőzte a montenegróiakat a nyolcaddöntőben.

Eb-elődöntős az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Eb-elődöntős az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Sőt, a törökök a magyarok elleni meccset sem kezdték rosszul. Bár Balogh Botond és Haverkampf Bence révén pillanatok alatt kétgólos előnybe került a válogatott, az eseménydús első negyed végén csupán egy gól volt a különbség a felek között a magyarok javára (5–4). Egy biztos volt: félvállról nem veheti a meccset a papíron esélyesebb gárda. Nem is vette. A második felvonásban már sokkal koncentráltabban védekezett, és 3–1-re meg is nyerte ezt a játékrészt (8–5). Ha addig bízhattak a törökök az újabb csodájukban, a magyar csapat a második félidőben minden kételyt eloszlatott, és visszaállította a világ rendjét. Sorban érkeztek a gólok, de egyik sem Kiss Gergely kapujába. A 7–0-s roham után eldőlt a továbbjutás kérdése is (15–5). A negyedik negyedben Horváth Solt kezdett a magyar kapuban, és jó példát véve „kollégájáról”, ő sem engedte találatig az ellenfelet. A magyar csapat 20–5-re nyert, Balogh öt, Haverkampf és Simon Sebestyén Gergely három-három gólig jutott. A válogatott szombaton magyar idő szerint 17 óra 30 perctől játszik az elődöntőben az olasz-görög mérkőzés győztesével.

FIÚ U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOULÉ Negyeddöntő Magyarország–Törökország 20–5 (5–4, 3–1, 7–0, 5–0) Gólszerzők: Balogh 5, Haverkampf, Simon 3-3, Doroszlai, Tóth A., Mérő 2-2 Nagy Z. M, Regős, Lugosi A magyar U15-ös válogatott Eb-kerete Kapusok: Horváth Solt (BVSC) Kiss Gergely (KSI) Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC) Bötkös Patrik (KSI) Budai István (UVSE) Doroszlai Zalán (BVSC) Haverkampf Bence (Spandau) Lugosi Csongor (Eger) Mérő Alex (KSI) Nagy Zalán (KSI) Regős Vince (FTC) Simon Sebestyén Gergely (FTC) Tátrai Tamás (BVSC) Tóth András (Pécs) Tóth Martin Zétény (Vasas) Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid Szakmai vezető: Cseh Sándor

A részletes eredmények ITT érhetők el. Az U15-ös Európa-bajnokság mérkőzéseit ITT lehet élőben követni. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.