UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-07-10 13:19

Ökölvívás: Oláh Levente bejutott a Tbilisziben zajló junior Eb döntőjébe

A Tbilisziben zajló junior Európa-bajnokság csütörtöki elődöntőiben három magyar ökölvívó lépett ringbe: Gémes Levente, Kovács Nikolett és Oláh Levente közül utóbbinak sikerült bejutni a fináléba.

A Magyar Ökölvívó Szövetség beszámolója szerint három magyar érdekeltségű elődöntőt is rendeztek a Tbilisziben zajló junior ökölvívó Európa-bajnokság csütörtöki napján. A tatabányai Oláh Levente esetében már korábban is lehetett tudni, hogy félelmetes kezei vannak, és hogy nem szereti a mérkőzései végére, illetve a bírókra hagyni a döntést, ennek megfelelően a kontinensviadalon minden eddigi összecsapását az első menetben fejezte be.

Oláh Levente készülhet a junior Eb-döntőre Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Oláh Levente készülhet a junior Eb-döntőre Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
A hír valószínűleg elődöntős ellenfele, a török Abdulsamet Eroglu fülébe is eljutott, aki láthatóan a meccsben maradásért küzdött már az első másodpercektől kezdve. Oláhnak most nem sikerült az első menetben diadalmaskodni, döntőbe jutni viszont végül igen. „Számítottam rá, hogy az ellenfelem el fog mozogni, de arra nem, hogy ennyire szabálytalan lesz. Nem tudtam úgy eltalálni, ahogyan igazán szerettem volna. Örülök, hogy nyertem, és nagyon várom a vasárnapi döntőt” – nyilatkozta a 16 éves ökölvívó a találkozót követően. A másik két elődöntőben sajnos nem jött össze a magyar siker: Gémes Levente ukrán, Kovács Nikolett pedig orosz ellenfelével szemben maradt alul; ők bronzéremmel térnek haza a kontinensviadalról. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.