UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-07-10 18:56

Vízilabda: a görögöket legyőzve Eb-döntős az U15-ös fiúválogatott

A remekül kezdő magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott végig vezetve, két góllal győzte le a görögöket a portugáliai Európa-bajnokság elődöntőjében.

Szombaton a portugáliai Louléban zajló U15-ös fiú vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében a görög csapat várt a magyar válogatottra. A Dávid Zoltán által irányított együttes jól kezdte a mérkőzést: két és fél perc után Doroszlai Zalán emberelőnyből talált be. A folytatásban a magyar támadások bizonyultak eredményesebbnek, és Regős Vince, Lugosi Csongor, valamint Balogh Botond góljának köszönhetően már az első negyed végére megnyugtató előnybe került a gárda (4–0).

Eb-döntős az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Eb-döntős az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
A második felvonásban megérkezett a meccsbe az ellenfél is. A negyed második fele igen gólzáporosra sikerült, és miután a görögök az utolsó húsz másodpercben kétszer is betaláltak, felzárkóztak 7–5-re. Sőt, a görögök a harmadik negyedet is góllal indították, ezzel tudatosítva, hogy bizony ők is nyerni jöttek az elődöntőbe. Ekkor a magyarok is érezték, fokozniuk kell a tempót. A két megítélt ötméteresből egyet értékesített a csapat Haverkampf Bence révén, majd Balogh és Nagy Zalán gólját követően már újra négy volt a különbség a felek között. A negyedet viszont görög találat zárta (10–7). A záró játékrészben a legnagyobb fejtörést a magyar együttesnek Kokkinosz okozta, aki háromszor is bevette az egyébként bravúrokat bemutató Kiss Gergely kapuját, így a görögök 2:48 perccel a vége előtt 11–10-re jöttek fel. Sőt, kis híján az egyenlítésért is támadhattak volna, ám miután a játékvezetők elvették a magyaroktól a labdát, gyorsan „meggondolták magukat”, és a görögöknek is fújtak egy kontrát, az így kialakult ziccert pedig Balogh hidegvérrel értékesítette (12–10). Ekkor még nem nyugodhatott meg a magyar csapat, de akkor már igen, amikor egy perccel a meccs vége előtt a védekező triója együttes erővel szerelte szabályosan a görög centert kétgólos előnyben. Az utolsó dudaszó előtt 13 másodperccel újra a magyarok támadhattak, ekkor Dávid Zoltán időt kért, és kiadta a feladatot: „Semmit nem kell már csinálni!” A magyarok nem is csináltak semmit, lepörgették a támadóidőt, és 12–10-es sikerrel bejutottak az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe, melyben a spanyol–horvát meccs győztesével találkoznak.

FIÚ U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOULÉ Elődöntő Magyarország–Görögország 12–10 (4–0, 3–5, 3–2, 2–3) Gólszerzők: Balogh 5, Doroszlai 2, Haverkampf, Tóth A., Nagy Z., Regős, Lugosi A magyar U15-ös válogatott Eb-kerete Kapusok: Horváth Solt (BVSC) Kiss Gergely (KSI) Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC) Bötkös Patrik (KSI) Budai István (UVSE) Doroszlai Zalán (BVSC) Haverkampf Bence (Spandau) Lugosi Csongor (Eger) Mérő Alex (KSI) Nagy Zalán (KSI) Regős Vince (FTC) Simon Sebestyén Gergely (FTC) Tátrai Tamás (BVSC) Tóth András (Pécs) Tóth Martin Zétény (Vasas) Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid Szakmai vezető: Cseh Sándor

A részletes eredmények ITT érhetők el. Az U15-ös Európa-bajnokság mérkőzéseit ITT lehet élőben követni. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.