UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-07-11 19:07

Kézi: a norvégokat is legyőzte, így hibátlan mérleggel lépett tovább a csoportból a junior leányválogatott az U19-es Eb-n

Tíz góllal múlta felül a már tét nélküli csoportmérkőzésen a norvégokat a juniorválogatott, s így százszázalékos teljesítménnyel készülhet a kedden kezdődő középdöntőre a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon.

Valószínűleg kevesen hitték, hogy nem lesz különösebb tétje a magyar–norvég meccsnek a Celjében zajló leány U19-es kézilabda Eb csoportkörének harmadik körében. Szerencsére a magyar válogatott a történet pozitív szereplője, miután már két forduló után biztosan csoportelső. Eközben a norvégoknak két meglepő vereség után el kellett köszönniük a középdöntős álmoktól.

Volt minek örülni a norvégok elleni csoportmeccsen is Fotó: Maja Kezic/EHF
Volt minek örülni a norvégok elleni csoportmeccsen is Fotó: Maja Kezic/EHF
A csapat legutóbbi emléke mégsem volt pozitív az északi riválisról, hiszen az Eb előtt rendezett dániai Skandináv Openen 25–23-as vereség lett a vége. A mérkőzés eleji kisebb bizonytalanságok után (2–4), hatgólos szériát produkált az együttes, s az akkor megszerzett előny meg is határozta az egész mérkőzést. A félidőben már hat találattal vezetett az ezúttal támadásban kitűnő magyar válogatott (21–15). A folytatásban is magabiztos játékot mutattak a mieink, kétség sem férhetett ahhoz, hogy százszázalékos mérleggel zárnak a D csoport élén. A 36–26-os siker után immár a középdöntőre készülhet a csapat, amelyben a francia és a horvát válogatott lesz az ellenfele. Így látta a mérkőzés a csapat szövetségi edzője, Ifj. Kiss Szilárd: „Örülök, hogy valóban játszottak a gyerekek, élvezték a mérkőzést. Nem volt tét, de egy jó ritmusban játszó norvég válogatottat múltunk felül. A középdöntős csoportban először a francia, majd a horvát csapattal játszunk, úgy gondolom, reális esélyünk van a négy közé jutásra.”

Leány U19-es kézilabda Eb, Celje, csoportkör Magyarország–Norvégia 36–26 (21–15) Magyarország: Németh K. (kapus), Ferenczy D. 3, Kukely A. 2, Kajdon B. 5, Bánhidi B. 3, Mlinkó Zs. 4, Vámos M. Cserék: Bukovszky A. (kapus), Farkas J. 4, Koronczai P. 4, Juhász G. 3, Pálffy A. 3, Ballai B. 2, Besszer B. 2, Faragó L. 1, Mérai M. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.