UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-07-12 20:06

Röplabda: kikapott a lengyelektől a leányválogatott Nyíregyházán az U16-os Eb-n

Elszenvedte első vereségét a lengyelekkel szemben a magyar serdülő leányválogatott a magyar-szlovák közös rendezésű röplabda Európa-bajnokság harmadik csoportmérkőzésén, Nyíregyházán.

A csehek és a belgák legyőzése után ezúttal vereséget szenvedett a lengyelek ellen a magyar leányválogatott a Nyíregyházán és Homonnán zajló U16-os röplabda Európa-bajnokság harmadik csoporttalálkozóján. A lengyel csapat úgy lépett pályára, hogy az első két meccsén (a törökök és az oroszok ellen) egyaránt alulmaradt, így számukra elengedhetetlen volt a győzelem a továbbjutási remények életben tartásához. A mérkőzést Kőnig Gábor tanítványai kezdték lassabban, így az első játszma elején a vendégek rögtön 8:4-es előnyre tettek szert, és ezt a különbséget egészen a nyitó szett végéig meg is őrizték, mi több a végére növelték is (25:18), ezzel megszerezték a vezetést.

Kikaptak a lengyelektől a magyar serdülő lányok Forrás: MRSZ
Kikaptak a lengyelektől a magyar serdülő lányok Forrás: MRSZ
A második felvonás első része ugyan szorosabban alakult (8:6), mint az elsőben, de ezúttal is a lengyelek kerültek fölénybe, és folyamatosan növelték a vezetésüket a szetten belül, végül pedig rendkívül simán, 25:14-re lett az övék a második játékrész. A magyar lányok a harmadikban sem tudtak megálljt parancsolni a lengyelek lehengerlő játékának, amely azt jelentette, hogy ezt a játszmát is ők nyerték, hasonlóan 25:14-re, ezzel 71 perc után három játszmás mérkőzésen kikapott a házigazda magyar együttes. A csapat legeredményesebbjeként Erőss Mirtill zárt, aki kilenc pontot jegyzett. A mezőny legjobb pontszerzője (13) a lengyel Jaron Oliwia volt. A magyar csapat legközelebb július 14-én, szerdán 17 óra 30 perckor a törökök ellen lép pályára a nyíregyházi Continental Arénában.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ: Lengyelország - Magyarország 3:0 (18, 14, 14) Nyíregyháza, 160 néző Magyarország hátralévő csoportmeccsei az Európa-bajnokságon: 07.14. (szerda) 17:30 Magyarország - Törökország 07.15. (csütörtök) 17:30 Oroszország - Magyarország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.