UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-07-12 12:49

Röplabda: menetel a továbbjutás felé a leányválogatott a részben hazai rendezésű U16-os Eb-n

Folytatódott a magyar–szlovák közös rendezésű U16-os leány röplabda Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatott Belgium ellen folytatta szereplését, és Kőnig Gábor csapata második találkozóját is megnyerte, amivel szinte biztosan kiharcolta a továbbjutást.

Továbbra is remekel a serdülő leány röplabda-válogatott a nyíregyházi és homonnai közös rendezésű Európa-bajnokságon. A csehek szombati legyőzése után ezúttal Kőnig Gábor tanítványai vasárnap a belgákat múlták felül a csoportkör második találkozóján Nyíregyházán. Az MRSZ tájékoztatása szerint a meccs legelején még a belgák vezettek 4:3-ra, de ezt követően Erőss Mirtill mehetett nyitni, s meg sem állt 14:4-es magyar előnyig, és a hazaiak az előny birtokában magabiztosan kézben tartották a játszmát, amit végül 25:14-re nyertek meg.

Szárnyalnak az U16-os lányok Nyíregyházán Forrás: MRSZ
Szárnyalnak az U16-os lányok Nyíregyházán Forrás: MRSZ
A második szettet is jól kezdték lányok, el is húztak 7:3-ra, végül a játszma elején megszerzett előnyt pedig Jámbor Cecília vezérletével 25:17-re nyerte meg a csapat. Azonban a harmadik felvonásra feléledtek a belgák,  a szett közepén már 15:10-re is vezette, végül szoros végjátékban 25-23-ra szépítettek is vendégek. A negyedik játszmában Kőnig Gábor tanítványai visszatértek az első két etapra jellemző játékhoz. A játszma első felében utána 9:5-re elhúzott a magyar válogatott. Ezt követően pedig már kézben tartották a meccset a lányok, és a pontgyártásból Botyánszki Fanni vette ki a részét leginkább, amelynek köszönhetően 25:20-szal behúzta a csapat a negyedik szettet és ezzel a meccset is. „Az első másfél-két szett álomszerűen alakult számunkra, a harmadikban sajnos kicsit megakadtunk, volt egy-két rossz döntésünk a játszma végén, de azt követően szerencsére a negyedikben visszaállt minden, és újra mi irányítottuk a meccset. Az első, csehek elleni győzelemhez képest ezúttal mások voltak az erősségeink, de ha ez a győzelme kulcsa, mi alkalmazkodni fogunk mindig, és minden meccsen más taktikával játszunk" – nyilatkozta az MRSZ-nek Kőnig Gábor. Mivel a csehek és a belgák is nyeretlenek még két játéknap után, ezért ez a siker a továbbjutást is jelentheti a magyaroknak, amit már csak egy esetleges körbeverés esetén bukhatnak el. Hétfőn a lengyelek várnak majd a házigazdákra.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NYÍREGYHÁZA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ: Magyarország–Belgium 3:1 (14, 17, -23, 20) Nyíregyháza, 300 néző. V: Gradinaru (román), Nikolova (szlovák). MAGYARORSZÁG: Botyánszki 11, Kállai 3, Erőss 6, Jámbor 21, Nagy S. 7, Vértes 2. Csere: Bencze (liberó), Báder, Tóth S. Szövetségi edző: Kőnig Gábor. CSEHORSZÁG: Bertels, Hauben 5, Maes 4, Cos 13, Wouters 10, Luyten 6. Csere: De Clercq, Claes (liberók), Joosen 9, Machiels 7, Melis 1. Szövetségi edző: Raf Vekemans. A magyar válogatott további Eb-mérkőzései (Nyíregyháza, Continental Aréna): Július 12. hétfő, 17:30 Magyarország–Lengyelország Július 14. szerda, 17:30 Magyarország–Törökország Július 15. csütörtök, 17:30 Magyarország–Oroszország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.