UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-07-13 21:32

Kosárlabda: szoros meccsen a szerbeket is legyőzte az U20-as női válogatott a soproni Challenger-tornán

Az U20-as női kosárlabda-válogatott a soproni Challenger-torna második mérkőzésén szoros csatában legyőzte a szerb csapatot.

A nyitó napon az írek ellen aratott 63 pontos, rendkívül sima győzelem után kedd este a komoly erőfelmérőnek ígérkező szerbek következtek az U20-as női kosárlabda-válogatottnak a soproni Challenger-tornán. A szerbek az első napon a spanyolok verték 61-57-re, így Gáspár Dávid tanítványai mindenképpen szoros küzdelemre számíthattak a feldobás előtt.

A szerbek ellen is diadalmaskodott az U20-as női válogatott Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.basketball
A szerbek ellen is diadalmaskodott az U20-as női válogatott Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.basketball
A magyar lányok kezdték jobban a mérkőzést, hét perc után már 17-6-ra vezetett a hazai pályán szereplő együttes. Varga Alíz kosarainak köszönhetően az első negyed végére pedig már 25-10-es magyar vezetés állt az eredményjelzőn. Azonban a második játékrészben megfordultak a szerepek, és a szerbek vették át az irányítást. A negyed első öt és fél percében mindössze két pontot szerzett a magyar válogatott, eközben a vendégek pedig folyamatosan zárkóztak, mi több az első félidő utolsó másodperceiben egyenlítettek. A fordulást követően a szerbek öt-hat pontos előnyt építettek ki, amelyet a harmadik nagyrészében meg is tartottak, ám a soproni Varga Alíz vállalkozó kedve ismét sikerrel párosult, mellette pedig a szintúgy soproni Varga Sára is besegített a pontgyártásban, így a záró tíz percnek már 47-46-os magyar vezetéssel vághattak neki a felek. Szerencsére még a negyedik negyed elején is kitartott a lendület, így a lányok hét pontos előnyre tettek szert nyolc perccel a végső dudaszó előtt. A végjátékban magyar részről Boros Berta és Wentzel Nóra is fontos kétpontos szerzett, így sikerült stabilizálni a különbséget. Ezek után az utolsó percekben már hiába próbálkozott a szerb csapat, végül 61-56-ra Gáspár Dávid válogatottja diadalmaskodott. A magyarok legközelebb szerdán 19:30-kor az izraeliek ellen lépnek pályára a soproni Novomatic Arénában.

FIBA U20-as női európai Challenger-torna, Sopron, Novomatic Aréna Magyarország–Szerbia 61-56 (25-10, 8-23, 14-13, 14-10) Angyal 8/3, Varga A. 20/3, Mányoky 6, Kiss 6, Wentzel 6 Csere: Budácsik 3, Horváth 4, Boros 3, Varga S. 3, Vári , Szirony , Tóth 2.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.