UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-07-13 20:18

Tenisz: első WTA 250-es tornájukon sikerült a helytállás a Tóth Amarissa (18), Szabanin Natália (17) párosnak

A WTA 250-es tenisztornán először szereplő Tóth Amarissa, Szabanin Natália alkotta páros 6:4, 7:5-re kikapott a Budapesten zajló Hungarian Grand Prix-n.

Belekóstolhatott a magasabb szintbe a két MTK Budapestet képviselő teniszező, Tóth Amarissa, és Szabanin Natália, akik az egyéni után párosban is első alkalommal léptek pályára a Budapesten zajló Hungarian Grand Prix elnevezésű, WTA 250-es tornán. Bár a győzelem az egyeshez hasonlóan itt sem jött össze a lányoknak, megmutatták, a jövőben lehet velük számolni ebben a mezőnyben is.

Szabanin Natália Forrás: mtk.hu
Szabanin Natália Forrás: mtk.hu
A hazai rendezésű verseny első fordulójában a 18 éves Tóth és a 17 éves Szabanin az Amina Anshba (orosz), Anastasia Detiuc (cseh) párossal nézhetett farkasszemet. A mérkőzés jól indult a magyar fiatalok számára, első, a párosok WTA-mezőnyében zajló adogatójátékukat simán nyerték, a lendület azonban nem tartott sokáig, hiszen a következő adandó lehetőségnél brékelni tudtak ellenfeleik, ezt az előnyüket pedig a szett végéig megőrizték – Tóthék nem tudták kihasználni a fogadóelőnyeiket. A második játszma jóval fordulatosabban alakult, a hazai pályán játszó lányok 0:2 után sorozatban négy játékot nyertek, innen azonban sikerült visszajönni az orosz-cseh duónak, hogy aztán 5:6-os állásnál, másodjára már ki tudják szerválni a meccset. A Tóth Amarissa, Szabanin Natália páros tehát 4:6, 5:7-es vereségével nem tudott továbbjutni az első körből a WTA 250-es debütálásukon, azonban méltó ellenfelei voltak a nagyobb tapasztalattal rendelkező ellenfeleiknek, ami a jövőt tekintve bizakodásra ad okot. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.