UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-07-16 22:20

Kosárlabda: a csehek legyőzésével tornagyőztes az U20-as női válogatott

Ismét megbízható, jó játékkal rukkolt elő az U20-as női kosárlabda-válogatott, a csehek elleni 82–68-as győzelemmel pedig már biztosan csoportelső és tornagyőztes a soproni Challenger-tornán.

Három győzelem után (sorrendben Írország, Szerbia és Izrael ellen) a magyar női kosárlabda-válogatott annak tudatában lépett pályára péntek este az U20-as soproni Challenger-tornán, hogy a Csehország elleni győzelem esetén a szombati nap eredményeitől függetlenül elsőként végez a B csoportban. A játékosok ennek megfelelően saját kezükbe vették a sorsukat, és magabiztos játékkal verték 82–68-ra ellenfelüket, ezzel a tornagyőzelmet is megszerezve.

Tornagyőztes a magyar csapat Fotó: Tóth Zsombor/FIBA
Tornagyőztes a magyar csapat Fotó: Tóth Zsombor/FIBA
A meccs nem kezdődött a legjobban magyar szempontból: az első negyedet 16–15-re még a csehek nyerték (bár azt érdemes megjegyezni, hogy a mérkőzésen ez volt a legnagyobb előnyük), a második negyedtől azonban elkapta a fonalat Gáspár Dávid együttese, folyamatosan építette az előnyét, az utolsó játékrészre pedig már 16 pontos fórral fordult rá. Az is belefért, hogy a negyedik negyedet 2 egységgel elveszítsék: 82–68 lett a találkozó vége. A magyar csapat legeredményesebbje Varga Alíz volt, aki 20 pontja mellé 4 lepattanót húzott le, 4 asszisztot pedig kiosztott a társainak. A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.