UtánpótlásSport
2023. szeptember 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-07-17 21:29

Kosárlabda: tornagyőztesként kikapott az U20-as női válogatott a spanyolok elleni tétnélküli meccsen

Az U20-as női kosárlabda-válogatott a soproni Challenger-torna utolsó, ötödik játéknapján – a végső győzelem pénteki bebiztosítása után – 65-57-re kikapott a spanyol csapattól a már tétnélküli mérkőzésen.

A csehek pénteki legyőzésével matematikailag is bebiztosította első helyét az U20-as női kosárlabda válogatott a Sopronban zajló hatcsapatos Challenger-tornán, így a négy megnyert meccs után a szombati spanyolok elleni utolsó találkozónak már tét nélkül vághatott neki Gáspár Dávid együttese.

Forrás: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball
Forrás: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball
Ugyan a presztízs mellett már nem volt más jelentősége a mérkőzésnek, a szövetségi edző most is a megszokott kezdő ötöst küldte a pályára (Angyal-Wentzel-Mányoky-Kiss-Varga A.). A spanyolok játszottak jobban az elején, de a pár pontos előnyüket a magyarok azonnal eltüntették nyitó negyed közepére, és ezt követően a félidő végéig fej fej mellett haladtak a csapatok, a szünet előtt pedig Varga Alíz kosaraival 32-29-es előnybe kerültek a hazai lányok. A fordulást követően a spanyolok átvették a kezdeményezést, és magabiztosan 21-9-re megnyerték a harmadik negyedet, ezzel pedig közel tíz pontos előnnyel (50-41) mehettek neki a záró tízpercnek. A negyedik etap első felében 15 pontra is felkúszott a különbség. Így az utolsó öt percben Angyal Barbara és Tóth Franka pontjaival már csak kozmetikázták az eredményt a lányok, de a veretlenség megőrzése nem sikerült, 65-57-re nyertek a spanyolok. Azonban az utolsó vereségtől függetlenül 4-1-es mérleggel, tornagyőzelemmel zárták az utolsó utánpótlás-tornájukat Gáspár Dávid játékosai, így szép élményekkel gazdagodva emlékezhetnek majd vissza erre a soproni viadalra. A torna legértékesebb játékosa a Sopron Basket bedobója, Varga Alíz lett, aki 16,8 pontos, 8 lepattanós meccsenkénti átlagával, végig egyenletes teljesítményt nyújtva vezére volt a magyar lányoknak.

FIBA U20-as női európai Challenger-torna: Sopron, 5. játéknap Spanyolország - Magyarország 65-57 (16-17, 13-15, 21-9, 15-16) Spanyolország: Rovira 20/6, Monreal 8, Batet 18, Garcia, Moya. Csere: Ramirez 4, Aguirre, Bermejo, Ortiz S. 4/3, Soler 7/3, Roters-Dubinina 4. Edző: Ruben José Burgos Lopez Magyarország: Angyal 3/3, Wentzel 12, Mányoky, Varga A. 13/3, Kiss. Csere: Boros 3, Horváth 10/6, Tóth 16/3, Varga S.. Edző: Gáspár Dávid

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.