UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-07-18 20:41

Tenisz: Tóth Amarissa és Szabanin Natália remek formában várhatja a hétfőn kezdődő junior Eb-t

A magyar tenisz két nagy reménysége, Tóth Amarissa (18) és Szabanin Natália (17) is a héten debütálhatott élete első WTA-tornáján. Az egyes mellett a fiatalok párosban együtt szerepeltek a budapesti viadalon, amely kiváló felkészülésként is szolgált a hétfőn kezdődő svájci junior Eb-re.

A héten rendezték a budapesti WTA 250-es női tenisztornát, amelyen a korosztályos magyar tehetségek közül szabadkártyával a 18 éves Tóth Amarissa és a 17 éves Szabanin Natália is lehetőséget kapott. Egyesben mindketten vereséget szenvedtek a selejtező első körében a Római Teniszakadémián, míg párosban az MTK Budapest ígéretei már a főtáblán indulhattak. Ott az első fordulóban bár két játszmában kikaptak, nagy csatára késztették Ansba (orosz) és Detiuc (cseh) kettősét. Tóth az elmúlt időszakban remek formában teniszezik, hiszen a Roland Garroson döntőbe jutott a junior párosok között, azóta pedig két tornán is győzött Antalyában. „A tavalyi, koronavírus által sújtott év után rendkívül bizonytalannak tűnt, hogy idén tavasszal majd milyen formában vágok neki újból a nemzetközi idénynek. Szerencsére tornáról tornára egyre jobban megy a játék. A Roland Garros pedig egyértelmű csúcspontja eddig a szezonomnak. Utána elég jól sikerült átmenteni a formámat, hiszen az azóta eltelt egy hónapban két tornát is nyertem párosban. Egyelőre a párban megy jobban a játék, de igyekszem az egyéniben is napról napra javulni" – nyilatkozta Tóth az Utánpótlássportnak.  Amarissa a közelmúltbéli sikerek és a budapesti élmények után önbizalommal játszhat a klostersi Eb-n.

Tóth Amarissa (bal) és Szabanin Natália 2017-ben játszott utoljára együtt párost Forrás: Hungarian GP
Tóth Amarissa (bal) és Szabanin Natália 2017-ben játszott utoljára együtt párost Forrás: Hungarian GP
„Nagyon jó érzés volt itthon debütálni a WTA-szinten. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek és szövetségnek, hogy egyesben és párosban is megkaphattam a szabadkártyát, hiszen juniorként hatalmas löketet ad nekem, hogy belekóstolhattam abba, milyen valójában a felnőttek között játszani. A felnőttszinthez ugyan még fejlődnöm kell mind fizikailag, mind technikailag, de az ilyen tapasztalatok remekül jönnek. Bízom benne, hogy ezeket felhasználva Klostersben a junior Eb-n is jól teljesítek majd" – fogalmazott Amarissa. Szabanin nemrégiben az alkmaari salakpályás, felnőtt ITF-viadalon az elődöntőig menetelt, így ő is jó formában vághatott neki a budapesti eseménynek. „Jól indítottam az évet a Dél-amerikai tornákon, viszont tavasszal akadt egy kis megingás a formámban, de mostanában kezdem újra megtalálni az önbizalmamat, ezáltal a játék is jobban megy – mondta már Natália az érdeklődésünkre. – Egyre jobban kezdek hozzászokni a felnőtt mezőnyhöz, ebben pedig ez a budapesti WTA-torna is komoly előrelépést jelentett. Amikor pályára léptem a Római-parton, eleinte kifejezetten izgultam, ám ez idővel – ahogy belejöttem a játékba – elmúlt, és abszolút élveztem a teniszt. Összességében óriási lehetőségként éltem meg, amit próbáltam megfelelően felhasználni. Ez a torna egyértelműen pozitív élményként marad meg az emlékezetemben." Natália és Amarissa a hétfő kezdődő U18-as Eb-n komoly esélyesként vághat neki a párosnak. „Természetesen igyekszem majd átmenteni az Európa-bajnokságra az elmúlt hetek jó formáját. Ha fejben és a hozzáállásomat illetően rendben leszek, akkor egy szép eredmény is összejöhet – bizakodott Szabanin. – Amarissával eleinte furcsa volt újra együtt párosozni Budapesten, hiszen négy évvel ezelőtt játszottunk utoljára együtt. Egyébként jól ismerjük egymást, így megint gyorsan összeszoktunk, működött a kémia közöttünk, de remélem, még ennél is jobban fogunk játszani az Eb-n."  További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.