UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-07-20 18:22

Birkózás: újabb három szabadfogású magyar jutott vigaszágra a budapesti kadét vb-n

A Tüskecsarnokban zajló kadét birkózó-világbajnokság második napján újabb négy magyar szabadfogású fiatal szerepelt, akik közül bár egyikük sem jutott be az elődöntőbe, így nem voltak érdekeltek a keddi délutáni programban, viszont hárman közülük szerdán a vigaszágon küzdhetnek még a bronzéremért.

Nem sok babér termett a magyaroknak a budapesti Tüskecsarnokban zajló kadét birkózó-világbajnokság második, szabadfogású versenynapján. Az MBSZ tájékoztatása szerint a négy, kedden bemutatkozó honfitársunk közül mindahányan az első meccsükön vereséget szenvedtek. Habár a nyitó menetben Rein Vilmos még vezetett, a második felvonásban már nem bírt a kirgiz Nurszultan Rajimkulovval a 71 kilogrammosok selejtezőjében, és kiesett, mivel a rivális a folytatásban kikapott az olasz Raul Casótól.

Baráth Károly (45 kg), Gombos Alex (60 kg) és Rosz Roland (92 kg) viszont a vigaszágon folytathatja szerdán a viadalt; Alex az első körből mérkőzés nélkül továbbjutott, majd 12–7-es vereséget szenvedett az üzbég Kamronbek Kadamovtól, aki meg sem állt az aranycsatáig. Ahogyan a Baráth Károlyt (45 kg) 11–0-ra legyőző orosz Alihan Asinov és a Rosz Rolandon 5–0 felülkerekedő török Rifat Gidak sem.

Gombos Alex a vigaszágon folytathatja a negyeddöntős veresége után Forrás: MBSZ / UWW
Gombos Alex a vigaszágon folytathatja a negyeddöntős veresége után Forrás: MBSZ / UWW

A hétfőn vigaszágra jutott három szabadfogású magyar búcsúzott a megméretéstől, mivel kikapott a keddi meccsén: Tallián Máté (48 kg) az örmény Szargisz Begojantól (10–0), Arszunkajev Musza (80 kg) a bolgár Radomir Sztojanovtól, Gellén Milán (110 kg) pedig az indiai Szahil Szahiltól (8–0).

Szerdán már a lányoké a főszerep: a serdülő Európa-bajnok Borsos Viktória (57 kg), a serdülő Eb-második Fáth Laura (49 kg), a kadet Eb-bronzérmes Nyikos Veronika (73 kg) és Kapuvári Liliána (43 kg) mellett a 2018 óta veretlen kadet és serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő (65 kg) is bemutatkozik.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.