UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-07-25 15:17

Nyílt vízi úszás: még szép, hogy az utolsó napra is jutott arany! – Európa-bajnok az U19-es mixváltó

Magabiztosan nyerte meg az U19-esek öt kilométeres számát a Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Gálicz László, Betlehem Dávid összeállítású mixváltó a párizsi junior Eb-n, így a magyar küldöttség négy aranyéremmel zárta a kontinensversenyt.

Már akkor is elégedettek lehettünk volna, ha szombaton Kovács Seres Hunor, Fábián Bettina és Betlehem Dávid aranyérme után lefújják a Párizsban zajló junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságot. Ám szerencsére nem így történt. Ugyanis az 5 kilométeres mixváltók vasárnapi viadalán is örömteli pillanatokat okoztak a magyar fiatalok: reggel az U17-esek mezőnyében az U17-es egység (Varga Zsófia, Nett Vivien, Horváth Ákos, Kovács Seres Hunor) is alig maradt le a dobogóról, az utánuk következő nagyok azonban határozottan a legjobbak közé tartoztak.

Magabiztosan győzött az U19-es mixváltó Forrás: MÚSZ
Magabiztosan győzött az U19-es mixváltó Forrás: MÚSZ
Sőt Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Gálicz László, Betlehem Dávid összeállításban magabiztos győzelemmel tették emlékezetessé az esemény záró napját. A négy aranyérem tudatában pedig nem csoda, hogy a két évvel ezelőtti Eb-hez hasonlóan Magyarország nyerte az országok közötti pontversenyt.

Junior nyílt vízi úszó Eb, Párizs, harmadik nap Mixváltó. U19 (5 km): 1. MAGYARORSZÁG (Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Gálicz László, Betlehem Dávid), 2. Németország, 3. Spanyolország U17 (5 km): 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Németország, 4. Magyarország (Varga Zsófia, Nett Vivien, Horváth Ákos, Kovács Seres Hunor)

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.