UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-07-29 19:38

Labdarúgás: a Sporting elleni döntőre készülhet a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupán

A Puskás Akadémia U17-es labdarúgócsapata az NK Osijek legyőzése után várhatja a Sporting elleni döntőt a Puskás–Suzuki-kupán.

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata 3–0-ra legyőzte a horvát NK Osijeket a Felcsúton zajló U17-es Puskás–Suzuki-kupa csoportkörének záró, 3. fordulójában – számol be az NSO.

A Sporting elleni döntőre készülhet a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupán Fotó: Török Attila
A Sporting elleni döntőre készülhet a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupán Fotó: Török Attila
A magyar együttes a negyedik percben megszerezte a vezetést, a kilencedikben emberelőnybe került, nem sokkal később a felső lécet találták telibe, a 24. percben pedig – Bakti Balázs mesteri távoli lövését követően – kétgólos volt az előnyük. Székely Gábor csapata (ezúttal is) magabiztosan, lehengerlően futballozott, a rekkenő hőség sem különösebben zavarta a fiatalokat. A felcsútiak a fordulást követően tovább növelték előnyüket, Szabó Valentin szépen gurította el a labdát a kimozduló kapus mellett, az újabb – háromból harmadik – győzelem pedig azt jelentette, hogy a Puskás Akadémia kilenc ponttal végzett a csoport élén. Székely Gábornak a pénteki finálé előtt arra is volt lehetősége, hogy a második félidőben pihentesse néhány futballistáját a Sporting elleni döntőre. A hajrában újabb gólokat szerezhetett volna a Puskás Akadémia, ám a lehetősége kimaradtak, a győzelem azonban így is magabiztos és megérdemelt volt. A másik magyar együttes, a Honvéd pénteken a bronzéremért játszhat, míg a Puskás Akadémia Cristiano Ronaldo korábbi együttese ellen írna történelmet, és nyerné meg először a Puskás–Suzuki-kupát.

PUSKÁS–SUZUKI-KUPA A-CSOPORT PUSKÁS AKADÉMIA–NK OSIJEK (horvát) 3–0 (2–0) Felcsút, Puskás-pálya, 500 néző. Vezette: Antal (Máyer, Kiss B.) Puskás Akadémia: Pécsi – Koch, Farkas B. (Vajda, 36.), Babós, Bányai – Bakti, Kocsis (Major 44.), Kicsun (Bontás 36.), Kiss N. – Szabó V. (Perfetto, 44.), Gruber (Sárközi, 49.). Vezetőedző: Székely Gábor Osijek: Sajko – Vrljic, Bjelivuk, Bukvic, Doric, – Baric, Sinkovic (Pekaric, a szünetben), Ivancan (Perkovic, 45.), Pajic (Besirovic, 38.) – Damjanovic (Prekodravac, 9.), Blazanovic (Verhas, 38.). Vezetőedző: Ante Bekavac Gólszerző: Kiss N. (tizenegyesből, 1–0) a 4., Bakti (2–0) a 24., Szabó V. (3–0) a 32. percben Kiállítva: Bjelivuk (9.) AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 1. Puskás Akadémia 9 p., 2. NK Osijek 3, 3. Bayer München 3, 4. Csíkszereda 3 A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 1. Sporting CP 7., 2. Honvéd 3, 3. Genk 2, 4. Flamengo 2 A TOVÁBBI PROGRAM Július 30., péntek 11.00: a 7. helyért 11.00: az 5. helyért Bronzmeccs 15.00 – Tv: Duna World Döntő 16.30 – Tv: M4 Sport

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.