UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-08-04 20:13

Tenisz: Molnár Kitti megtalálta a siker kulcsát

A MOL Alapítvány által is támogatott 15 éves teniszező Molnár Kitti a múlt héten karrierje legnagyobb sikerét elérve, döntőt játszott a horvátországi Stobrecben rendezett J5-ös kategóriájú juniorversenyen. Az MTK Budapest tehetsége a héten már az ausztriai Welsben folytatja a jó szériáját.

Az MTK Budapest teniszezője, Molnár Kitti szombaton élete első nemzetközi döntőjét játszhatta a juniorok között Stobrecben. Ugyan a 15 éves játékos a horvátországi viadal fináléját végül két játszmában (6:3, 6:3) elvesztette a kanadai Scarlett Nicholson ellen, azonban a menetelés így is emlékezetesen végződött számára.

Molnár Kitti döntőt játszott Stobrecben Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
Molnár Kitti döntőt játszott Stobrecben Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
„Először játszottam döntőt junior ITF-versenyen, a meccs előtt izgultam, illetve kicsit fáradtan teniszeztem, nem tudtam a legjobbamat hozni. Az előző napi elődöntőben az első kiemelt horvátot vertem meg két szettben, ott nagyon kijátszottam magam, akkor minden összejött. Sajnos a döntő napja viszont már nem alakult ilyen ideálisan, de egyáltalán nem vagyok csalódott, mindenképpen szép hetet zártam" – nyilatkozta Molnár az Utánpótlássportnak. Az U16-os magyar bajnok a döntőig vezető úton négy győzelmet aratott, a negyeddöntőben a negyedik kiemelt román Goinát, míg az elődöntőben az első kiemelt horvát Svetacot verte. „Ami a munkát illeti, az elmúlt időszakban mind a tenisz-, mind az erőnléti edzőmmel alaposan belehúztunk az edzésekbe az MTK-ban, én is jobban odateszem magam, mint korábban. Keményen és koncentráltabban készülök, ez szerencsére kifizetődni látszik – mondta örömtelien Kitti. – Emellett most a családom is elkísért Stobrecbe, és a támogatásuk rengeteget segített." Az egykoron Veresegyházról indult ígéret igencsak ki volt éhezve már a sikerre. „Nem tartom magam izgulósnak, viszont a döntőt megelőzően nem voltam nyugodt, már feszülten ébredtem aznap reggel. Szoknom kell még a hasonló téthelyzeteket, a nehéz napokat sem kezelem a legjobban, de az elmúlt hónapokban ebben is előreléptem már. Horvátországban a legjobb nyolc közé jutás tűztem ki célul, ezek után abszolút boldogan zártam a tornát. Idén eddig nem igazán akartak jönni a nemzetközi sikerek, éppen ezért még jobban örültem, hogy végre letudtam tenni valamit az asztalra, bebizonyíthattam csapatomnak is, hogy mire vagyok képes. Remélhetőleg, ez most áttörést jelent, és jó darabig kitart ez a forma." Kitti a héten már az ausztriai Welsben szerepel az eggyel magasabb kategóriájú, J4-es besorolású viadalon. Ezúttal a keményebb mezőnyben is menetel, két magabiztos siker után csütörtökön már negyeddöntőt játszhat. Ebből is kitűnik, hogy a fiatal teniszező az elmúlt hónapokban rendre úton van, és járja a külföldi versenyeket, így a MOL Alapítvány támogatásából az útiköltségeit igyekszik finanszírozni. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.