UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-05 19:52

Kézi: az első húsz percben pályán sem voltak a szlovákok, és utána sem nagyon – sima sikerrel kezdte az Eb-t az ifiválogatott

A mérkőzés első harmadában gólt sem kapott, s végül fölényes, huszonhét gólos győzelemmel kezdett a montenegrói Európa-bajnokságon az ifjúsági leány kézilabda-válogatott.

Aki a huszadik perc környékén kapcsolta be a magyar–szlovák mérkőzést a Podogricában zajló U17-es leány kézilabda Eb-n, az valószínűleg nem hitt a szemének. És nem azért, mert a szlovákok betaláltak, hanem mert akkor voltak eredményesek először.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
Persze az akkor már tizenöt gólos előnyben játszó magyar csapatot ez sem zavarta meg igazán, ahogyan azt várni lehetett, abszolút edzésjellege lett a találkozónak. A végül 20–6-os első félidő után egy majdnem ugyanolyan második harminc perc következett. Az egyetlen szépséghiba, hogy a szlovákok eggyel többet, vagyis hetet lőttek, ám a 40–13-as győzelem után ezt aligha lehet felróni a lányoknak. A magyar csapat legközelebb pénteken 18 órakor a portugálokkal találkozik a montenegrói kontinenstornán, míg vasárnap a lényegesen nagyobb falatnak ígérkező norvégok jönnek.

U17-es leány kézilabda Eb, Podgorica (Montenegró) Csoportkör, 1. fordul Magyarország–Szlovákia 40–13 (20–6)