UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-08-05 19:19

Országúti kerékpár: ismét junior-világkupaversenyt rendez Magyarország

A második magyarországi junior-világkupaverseny, a One Belt One Road Nation’s Cup Hungary augusztus 20-án rajtol: a korosztály legjobb országúti kerékpárosai a három versenynap alatt 242,9 kilométert abszolválnak.

A koronavírus-helyzet továbbra is rányomja a bélyegét a kerékpársportra, így a junior korosztály UCI kategóriás viadalaira is, ennek következtében pedig többször módosult a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség Nation’s Cup versenynaptára – számol be a bringasport.hu.

Ismét junior-világkupaversenyt rendez Magyarország Forrás: bringasport.hu
Ismét junior-világkupaversenyt rendez Magyarország Forrás: bringasport.hu
2020-ban sporttörténelmi sikerként Magyarország is csatlakozhatott a Nemzetek Kupájához, mégpedig a junior, a sportágban más néven az ifjúsági országúti világkupa-sorozat eseményeihez. A koronavírus-helyzet következtében tavaly a széria egyetlen viadalát rendezték Nyíregyháza környékén. A nemzetközi korosztályos sorozat immáron másodszor látogat hazánkba, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. A Nation’s Cup futamain válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt. A magyarországi viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 20. és 22. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Vásárosnamény környékén egy 89,9 kilométeres, míg délután egy Ibrány környéki 41,2 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon újra Nyíregyháza térségében teker majd a karaván, ezúttal 108 kilométert megtéve. Jelenleg előzetesen 18 nemzet 19 csapata nevezett 112 versenyzővel, köztük a magyar válogatott és a DKSI Regional csapata is hazai részről.

A 2021-es ifjúsági országúti világkupa állomásai: Augusztus 13-15.: Watersley Junior Challange (Hollandia) Augusztus 20-22.: One Road One Belt Nation’s Cup Hungary (Magyarország) Augusztus 26-29.: Junior Békeverseny (Csehország) Szeptember 30.-október 3.: LVM Saarland Trofeo (Németország)

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.