UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2021-08-09 14:54

Evezés: ezüstérmet szerzett a női kormányos négyes a Jeunesse-kupán

Az ifjúsági korosztály számára augusztus 6-8. között Ausztriában megrendezett Jeunesse-kupán hat magyar egység állt rajthoz, közülük a női négypár érte el a legjobb eredményt – ők ezüstéremnek örülhettek.

Augusztus 6-8. között Linzben rendezték az ifjúsági korosztály számára kiírt Jeunesse-kupát, ahol a magyar csapat hat egységgel szállt vízre a 2000 méteres távokon, a második és a harmadik versenynapon.

Fotó: GYAC
Fotó: GYAC
A Magyar Evezős Szövetség beszámolója szerint jól indult a szombati program, hiszen a Harsányi Orsolya, Fazekas Fanni, Balázs Szonja, Bóka Sára összetételű négypár remek szerepléssel nyitott, a lányok óriási csatában két tizedmásodperccel verték Svájc egységét, így a lengyelek és az osztrákok mögött harmadikként jutottak be a délutáni fináléba, ahol végül az ötödik helyet szerezték meg. A Nagy Gergely Zoltán, Fernandez-Kiss Dávid, Rózsavölgyi Viktor, Zudor Marcell alkotta férfi négypár a B döntőt megnyerve a hetedik lett (vasárnap nem jutottak a döntőbe), míg a női kormányos nélküli kettes (Romsics, Lili, Lajkovics Rebeka) a 6. helyen zárt a döntőben. A szombati nap – és egyben az egész esemény – legjobb magyar eredményét érte el a Viandt Léna, Sándor Zsófia, Ferencz Panna, Volter Réka Rebeka, kormányos: Majsa Klaudia összetételű négypár, amely ezüstérmet szerzett. „Az olaszok a finisben fogtak meg minket, 1000 métertől 1800-ig vezettünk. A franciákat több, mint öt hajóval verték meg a lányok, ez derék dolog. A győztestől fél hajóval maradtak el” – idézi Lőrincz Attila szövetségi kapitány a hunrowing.hu. Vasárnap a Fazekas Fanni, Balázs Szonja összetételű kétpárevezős csapat a döntő ötödik helyét szerezte meg, ugyanúgy, mint a női nyolcas (Viandt Léna, Sándor Zsófia, Romsics Lili, Lajkovics Rebeka, Bóka Sára, Harsányi Orsolya, Ferencz Panna, Volter Réka Rebeka, és a kormányos Majsa Klaudia). További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.