UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-08-09 15:54

Kajak-kenu: Kurucz Leventét az ifi ob-n sem lehetett megfogni, az éremtáblázatot a szegediek nyerték

Hatalmas mezőnnyel rendezték a hét végén Szegeden az U23-as, az ifjúsági és a serdülőkorosztály országos bajnokságát, amelyen a nyári korosztályos Eb-hez hasonlóan mindhárom kajakegyes számban nyert a nagykanizsai Kurucz Levente.

Közel ezer indulóval tartották meg az év legnagyobb hazai rendezésű utánpótlás kajak-kenu eseményét, az U23-as, az ifjúsági és a serdülő országos bajnokságot. A viadalnak az idén a szegedi Maty-ér adott otthont.

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ
Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ
A legfigyelemreméltóbb eredményt a Plastex Kanizsa KKK 18 éves kajakosa, Kurucz Levente érte el. Ám annak, aki követte az idei eseményeket, ez cseppet sem meglepő. A júliusi, poznani korosztályos Eb-n történelmi triplát hajtott végre, egyesben 200, 500 és 1000 méteren is diadalmaskodott az ifjúságiak között. Az elmúlt hét végén pedig ugyanezt megcsinálta a hazai mezőnyben. Az övéin kívül is születtek persze nagy győzelmek, a korosztályos versenyeken korábban remeklő sportolók közül újabb ob-címet gyűjtött be mások mellett Kőhalmi Emese, Máró Anna, Nagy Bianka és az egyébként már felnőtt-világbajnok Gazsó Alida is. Az összesített éremtáblázaton a Szegedi Vízisport Egyesület versenyzői végeztek az élen huszonhárom győzelemmel. Az idei országos bajnokság fontos felkészülési állomást jelentett a sportolóknak a világbajnoki felkészülés szempontjából is. Ugyanis az U23-as és ifi vb-t a jelenlegi tervek szerint szeptember 3. és 6. között tartják a portugáliai Montemor-O-Velhóban. A bajnokság részletes eredményei: ITT További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.