UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-08-12 13:06

Jégkorong: a 17 éves kapus Bartalisék táborából igazolt a finn U18-as élvonalba

A győri BB Your Hockey Skills táborban figyelt fel a finn Kiekko Vantaa kapusedzője a 17 éves Szűcs Botondra, aki olyan jó benyomást tett rá, hogy jelenleg már a klub U18-as jégkorongcsapatával készül a következő szezonra.

Igazán nívós edzői gárda gyűlt össze a Bartalis Brothers (azaz a jelenleg Fehérvár AV19 csapatát erősíti, válogatott hokis Bartalis István és a svéd Vaxjo Lakers edzői stábjában dolgozó Bartalis Balázs) győri, képességfejlesztő jégkorongtáborába. A fiatalok kiváló körülmények között tanulhattak mások mellett Ladányi Balázstól, a Volán másodedzőjeként dolgozó Kiss Dávidtól, na meg a finn Kiekko Vantaa kapusedzőjétől, Teemu Toivanentől, aki a közös munkát követően el is hívta csapatába a legutóbb az Óbuda HA együttesében szereplő Szűcs Botondot.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
„A finn utánpótlásban működik talán a világ legjobb kapusiskolája, ezért volt örömteli, hogy finn szakember is részt vett a táborunkban – nyilatkozta Bartalis Balázs. – Fontosnak tartjuk, hogy olyan edzők is megjelennek nálunk, akik aztán magas szintre tudják segíteni a tehetségeket. Botondnak ez sikerült, tizenhét évesen a következő szezonban a finn U18-as bajnokságban fog játszani, úgy látjuk, jó esélye van rá, hogy elsőszámú kapus legyen. Olyan szintre igazolt, amely fényévekkel előbbre tart, mint a magyar, ha egy fiatal előtt ilyen lehetőség adódik, azzal igenis élnie kell.” A 17 éves kapus is természetesen hatalmas esélyként tekint pályafutása első finnországi szezonjára. Azt is elmondta, egy ideje tervezgette már a külföldi karriert. „Két alkalommal is jelen voltam a Bartalis táborban, a végére mindig csapattá értünk, nagyon jó közösség alakult ki. Régóta gondolkoztunk már a családommal közösen, hogy Finnországban szeretnék játszani – árulta el Szűcs Botond. – Így amikor jött a lehetőség, természetesen egy pillanatig sem volt kérdés, hogy élni akarok vele. Az edzésekben a tempó és a gondolkodás jelenti a nagy különbséget, mindenki végig százszázalékon küzd, harcol a korongért, gyorsan hajtja végre a feladatokat. Célom, hogy jól sikerüljön az első szezon, mert szeretnék felfelé lépkedni. Hosszú távon az amerikai egyetemi bajnokságban vagy egy magasabb szintű finn ligában akarok játszani.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.