UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-12 20:40

Kézi: drámai utolsó támadások – a svédek elleni vereséggel kezdett a magyar csapat az U19-es fiú Eb-n

Nagyot küzdve, óriási versenyfutásban szenvedett egygólos vereséget a svédek ellen a magyar válogatott a horvátországi U19-es fiú kézilabda Európa-bajnokságon.

Szép reményekkel készült az Európa-bajnokságra, de már a csoportkörben élet-halál csatákra számíthatott az ifjúsági kézilabda-válogatott a horvátországi Varasdon. Sorozatban a spanyol, a svéd majd az izraeli gárda szerepel a menün, a csoportból pedig csak két garnitúra álmai élhetnek tovább. Már a csütörtöki meccs viszonylag korai szakaszában kijelenthettük, hogy nem ijedt magyar válogatott lépett pályára az esélyesebb svédek ellen: a harmadik percben Lukács Péter tette fel kínai Ilics Zorannak, aki tökéletesen fejezte be az akciót.

Lukács Péterék mindent megtették, egy gól hiányzott a pontszerzéshez Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Lukács Péterék mindent megtették, egy gól hiányzott a pontszerzéshez Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A lendületes start folyamatos két-három gólos vezetést ért a magyar fiúknak, az első megtorpanás a tizedik perc után következett, 9-6-ról egyenlítettek a skandinávok, Kárpáti Krisztián pedig időt kért. A védekezés azonban nem javult fel, sőt talán még könnyebben talált utat a kapuba az ellenfél, az elöl kihagyott helyzetek pedig pláne megbosszulták magukat. A félidő utolsó másodperceiben pedig már annak kellett örülni, hogy Fazekas Gergő góljával mínusz kettőre zárkózott a csapat (17–19). A második etap ijesztően indult, a svédek 3-0-s rohammal kezdtek, ám elsősorban a bal szélen remeklő Sisa Erhárdnak köszönhetően 23-23-as állásnál már a svéd mester hívta magához tanítványait. Az újabb magyar rövidzárlat (24-27) után óriásit küzdött a csapat, és visszajött ikszre, az utolsó tíz percben gyakorlatilag új mérkőzés kezdődött. A nagy iramú végjátékban néhányszor még vezettek is a mieink, ám míg a sorsdöntő támadás alkalmával Fazekassal szemben elkövetett enyhe faltot elengedték, a svédek az utolsó másodpercekben megszerezték a győztes gólt (35-36). A sokgólos mérkőzésen elszenvedett vereség így különösen fájhat a magyar csapatnak, de ami biztos, előre kell tekinteni: kicsit több mint huszonnégy óra múlva (egészen pontosan pénteken 20:30-tól) már a spanyol válogatott tornyosul Lukácsék előtt.

U19-es fiú kézilabda Eb, Horvátország Csoportkör, 1. forduló Magyarország-Svédország 35-36 (17-19) Magyarország: Palasics (kapus), Imre 5, Ilics 9, Temesvári, Karai, Lukács 4, Sisa 5. Cserék: Lakatos (kapus), Fazekas 4, Papp 3, Pergel 3, Szilágyi 2, Bodócs, Ónodi-Jánoskúti, Radvánszki, Rea. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián Kiállítások: 12, ill. 12 perc Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.