UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-13 22:17

Kézilabda: második Eb-meccsén is kikapott az U19-es fiúválogatott

A svédek után a spanyoloktól is kikapott az U19-es fiú kézilabda-válogatott a varasdi Eb-n, így biztosan nem jut a legjobb a nyolc közé.

Csütörtökön nagyot küzdve, kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a svédek ellen a magyar válogatott a horvátországi U19-es fiú kézilabda Európa-bajnokságon. Varasdon péntek este a spanyolok ellen javíthatott a csapat – a tét mát továbbjutási remények életben tartása volt.

A második Eb-meccsén is kikapott az U19-es fiúválogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A második Eb-meccsén is kikapott az U19-es fiúválogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A Kárpáti Krisztián irányította gárda nem sokkal az első félidő közepe után három gólos hátrányban játszott (6–9), ám a szünetben már a spanyol csapat ment el egygólos hátrányban pihenni (14–13). Az előny nem tartott sokáig, ugyanis a második játékrészben hamar fordítottak a spanyolok, és próbálták tartani a vezetésüket. Ez sikerült is nekik, a magyar fiúk egyenlítésig ugyan eljutottak, de kihívójuk rendre lépéselőnybe került. Az 50. percben négygólos volt a spanyol előny (22–26), ám a meccs vége ismét hatalmas izgalmakat tartogatott. Az utolsó percben egy gólra zárkóztak a magyarok, de a végjátékból a spanyolok jöttek ki jobban, és 29–27-re nyertek. Ezzel már az izraeliek elleni meccs előtt eldőlt, hogy a magyar csapat nem jut a nyolc közé a csoportjából.

U19-ES FIÚ EB, VARASD CSOPORTKÖR, 2. MÉRKŐZÉS Magyarország–Spanyolország 27–29 (14–13)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.