UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2021-08-16 13:35

Evezés: két magyar egység is a legjobb nyolcban végzett az ifi vb-n

Három magyar evezős egységnek szurkolhattunk az augusztus 11-15. között rendezett plovdivi ifjúsági vb-n, melyek közül kettő is a B döntőben fejezte be a eseményt, biztató versenyzést mutatva.

Az augusztus 11-15. között a bulgáriai Plovdivban megrendezett ifjúsági evezős világbajnokság előtt az utánpótlás szövetségi kapitány, Lőrincz Attila bizakodva nyilatkozott. „Nehéz az esélyekről beszélni, hiszen nem lehet ebben a helyzetben úgy felmérni az ellenfelek erejét, mint korábban. A vb-n általában az első nyolc a pontszerző hely, bízom benne, hogy odaérnek majd az egységeink” – válaszolt a célokkal kapcsolatban Lőrincz az Utánpótlássport kérdésére, amelyet a három magyar egységből kettő is tudott teljesíteni.

A férfi nyolcas szállította a magyar csapat legjobb eredményét Forrás: MESZ
A férfi nyolcas szállította a magyar csapat legjobb eredményét Forrás: MESZ
A szereplést az egyik legnépesebb mezőnyben (huszonkét egység) versenybe szálló férfi négypár nyitotta, akiknek hatalmas hőségben kellett helytállniuk. A Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér összetételű csapat a negyedik helyen végzett az előfutamban, a reményfutamban pedig a legjobb idejüket húzták (6:05,44) -  ezután végül a C döntőbe sikerült kvalifikálniuk magukat, ahol a szerb négyes mögött másodikként haladtak át a célvonalon, összesítésben így a 14. helyet csípték meg. A női négypárevezős egység (Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, és Harsányi Viktória) is a reményfutamba jutott az első verseny után, magukhoz képest visszafogottan kezdtek a lányok. A folytatásban viszont magukra találtak, közel álltak a legjobbukhoz, végül ez a B döntőre volt elég, ahol mindössze fél másodperccel maradtak le az első helyről, ez összetettben a 8. helyezést jelentette számukra. Szintén a reményfutamba került a férfi nyolcas (Kunstár Simon, Sarkadi-Nagy Nimród, Kósa András, Árvai Péter, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz, Nagyszokolyai Áron, kormányos: Szabó Zétény József), ahonnan a női négypárhoz hasonlóan a B döntőbe jutottak. Ott viszont jelentős előnnyel verték a csehek és az ukránok egységeit, így győzelmükkel a legjobb magyar eredményt szállították, hetedikek lettek. Az utánpótlás szövetségi kapitány elégedetten értékelt a szövetségi honlap számára a futamok után, amelyben többek között azt is kiemelte, hogy a formák kicsúcsosodását az októberi Európa-bajnokságra várja.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, AUGUSZTUS 11-15. PLOVDIV (BULGÁRIA) A magyar egységek eredményei: Férfi nyolcas: Kunstár Simon, Sarkadi-Nagy Nimród, Kósa András, Árvai Péter, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz, Nagyszokolyai Áron (kormányos: Szabó Zétény József) – 7. hely Női négypár: Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, Harsányi Viktória – 8. hely Férfi négypár: Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér – 14. hely Tartalékok: Fazekas Fanni, Fernandez-Kiss Dávid

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.