UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-16 18:40

Kézi: az Eb-aranyérmes ifjúsági válogatottat a juniorok sikere is motiválta

Óriási fölénnyel, százszázalékos mérleggel lett aranyérmes az ifjúsági leány kézilabda-válogatott a Podgoricában rendezett Európa-bajnokságon.

„Volt egyfajta elvárás felénk, hiszen a juniorválogatott Európa-bajnok lett nemrég. Ugyanakkor ez lökést adott nekünk, hogy mi is a legjobbak legyünk a kontinenstornán. Büszke vagyok a lányokra, arra a sikerre, amit elértünk, különösen úgy, hogy a döntőben csapatkapitányunk és egyik legjobb játékosunk, Varga Emília piros lapot kapott az első félidő végén” – mondta nem sokkal a finálé után Bohus Beáta, az ifjúsági Európa-bajnok válogatott szövetségi edzője.

Forrás: EHF
Forrás: EHF
Joggal lehet büszke a játékosként BL-győztes szakvezető, hiszen csapata messze kiemelkedett az Eb mezőnyéből: nagy fölénnyel győzte le többek között a norvégokat, a románokat, a dánokat és kétszer a németeket. És persze büszke lehet a teljes leányutánpótlás, hiszen amit az elmúlt néhány évben a különböző korosztályos világversenyeken csináltak, arra nincsenek jelzők. Nyolc fináléból ráadásul hetet megnyertek, természetesen volt közte világ- és Európa-bajnoki, valamint EYOF-győzelem is. Ilyen mérleggel nem túlzás kijelenteni, hogy az utánpótlásban a lányok között a magyarok a világ legjobbjai.

Az Európa-bajnok magyar válogatott kerete: Kapusok: Imre Szofi (FTC), Sass Kincső (Pénzügyőr SE), Zaj Klára (NEKA) Mezőnyjátékosok: Bucsi Lili (Békéscsabai ENKSE), Csata Panna (NEKA), Csernyánszki Liliána (DVSC), Csikos Luca (NEKA), Farkas Júlia (Győri Audi ETO KC), Juhász Kata (NEKA), Kármán Luca (FTC), Kovalcsik Bianka (NEKA), Molnár Dorottya (NEKA), Panyi Anna (DVSC), Simon Petra (FTC), Szabó Anna (NEKA), Szabó Lili (NEKA), Varga Emília (NEKA), Vártok Tamara (NEKA)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.