UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-08-17 19:21

Cselgáncs: Kollár Sebestyén és Szeleczki Szabina bronzérmes a rigai ifjúsági Eb-n

A lett fővárosban zajló ifjúsági Európa-bajnokság első versenynapján a magyar cselgáncsozók két bronzérmet gyűjtöttek Szeleczki Szabina és Kollár Sebestyén révén.

Kedden Rigában kezdetét vette az ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság, és a nyitó napon rögtön hat magyar fiatal is tatamira lépett.

Kollár Sebestyén (jobb szélen) bronzérmes lett Rigában Forrás: EJU
Kollár Sebestyén (jobb szélen) bronzérmes lett Rigában Forrás: EJU
A fiúk legkisebb, 50 kilós súlycsoportjában Kollár Ágoston és Kollár Sebestyén szereplését figyelhettük. A Ledényi Judo Iskolában nevelkedő ikrek közül Ágoston az első körben a litván Sabonist verte, majd a legjobb nyolc között a török Ertemen is túljutott, majd az elődöntőben az orosz Musztafiny várt rá, akivel szemben alulmaradt, így a bronzmérkőzés következhetett. Eközben Sebestyén a belga Dzhamaldinovval szemben sikeresen vette az első akadályt a nyolcaddöntőben, azonban a – későbbi győztes – azeri Haszanov kifogott rajta. Ezt követően a vigaszágon folytathatta, ahol előbb a moldovai Taran, majd a görög Caparasz ellen győzött, így jöhetett neki is a bronzcsata. Az ágrajz szeszélyénél fogva a testvéreknek egymással kellett megmérkőznie a dobogóért. A harmadik hely végül Sebestyéné lett, miután iponnal verte fivérét, aki az ötödik helyen végzett.
Szeleczki Szabina is bronzzal térhet haza Forrás: EJU
Szeleczki Szabina is bronzzal térhet haza Forrás: EJU
Eközben a lányok 40 kilós kategóriájában Szeleczki Szabina képviselte a magyar színeket, aki a hét fős mezőnyben azonnal az elődöntőben kezdett. A fináléba jutásért a török Ertemmel találkozott, és a török egy vazarival felülmúlta a ceglédi lányt. Majd a medálért a francia Imane Lima volt az ellenfél, akit Szeleczki iponnal vert, így  bronzérmesként zárt. Emellett két újabb pontszerző hellyel is gyarapodott a válogatott. A 60 kilós Gábor Áron három győzelmet aratva az elődöntőbe jutott, ott viszont kikapott az azeri Rzajevtől, ezután a bronzmeccsen is azeri rivális jutott neki, és Aghazada is túl nagy falatnak bizonyult, ezzel az MTK Budapest tehetsége ötödik lett. Míg Major Ádám egy súlycsoporttal lejjebb 55 kilóban szerzett értékes hetedik helyet. A nap legnagyobb meglepetését Mamira Luca okozta a 48 kilósok között. A Toto Sport SE reménysége komoly éremesélyesként várhatta az eseményt, azonban az első találkozóján a lengyel Slazok hosszabbításban vazarival búcsúztatta. Ugyanebben a kategóriában Vég Luca a portugál Barbara Carrico ellen kiesett a nyitó körben. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.