UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-08-17 12:16

Kajak-kenu: történelmi Eb után „túlórás” vb-re készül az utánpótlás-válogatott

Az U23-as és ifjúsági korú kajakosok dunavarsányi edzőtáborában jártunk, ahol Makrai Csaba szövetségi kapitány és a júniusi Eb-n triplázó Kurucz Levente elmondta, mit vár a szeptemberi, portugáliai világbajnokságtól.

Három hétig a Dunavarsányi Edzőtáborban készül a portugáliai Montemor-O-Velhóban rendezendő U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságra a magyar utánpótlás-válogatott. Szokatlan, hogy korosztályos világversenyt szeptember elején rendezzenek, a koronavírus-járvány miatt döntöttek így a szervezők még tavasszal. A rendhagyó forgatókönyvről az utánpótláskorú kajakosok szövetségi kapitánya, Makrai Csaba beszélt az Utánpótlássportnak az összetartás második hetében.

Kurucz Levente Forrás: MKKSZ
Kurucz Levente Forrás: MKKSZ
„Mindenképpen egy plusz feladat, ilyenkor általában el szoktuk engedni a gyerekeket nyaralni, és feltöltődni a következő felkészülési időszakra. Most ezt nem tudjuk megtenni, a berögzött versenyrutint meg kell törni, az idén negyedszerre kell formába kerülniük, ez kihívást jelent edzőnek, versenyzőnek egyaránt.” A vb elé szervezett edzőtáborban kőkemény munka folyik, a remek körülmények között a fiataloknak csak a felkészülésre kell koncentrálniuk. „Hangyaszorgalommal készülünk a következő kihívásra, a világbajnokságra. Ilyenkor zajlik a munka dandárja, napi két vízi- és egy kiegészítő szárazföldi edzéssel.” A nyár elején a poznani korosztályos Eb-n tizenhat aranyéremmel, minden idők legjobb szereplésével tért haza a magyar küldöttség. Természetesen a vébén is magasra tenné a lécet a válogatott. „A név továbbra is kötelez bennünket, a magyar válogatott mindig kimagaslóan szokott szerepelni, bízom benne, hogy most is egy ilyen világbajnokság vár ránk.” Ott lesz természetesen Portugáliában a lengyelországi kontinensversenyen három aranyérmet nyert (K1 200, 500 és 1000 m) Kurucz Levente is. Ő így várja az első korosztályos világbajnokságát. „Az Eb-n a kétszáz méter volt az utolsó számom, arra egyáltalán nem számítottam, hogy megnyerhetem, ezért tényleg nagyon örültem a három aranynak. Portugáliában akkor lennék elégedett, ha kihoznám magamból a maximumot, és persze azért szeretném megismételni a poznani eredményeket.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.