UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-08-19 17:28

Birkózás: Szél Anna az ötödik helyen zárt az ufai junior-világbajnokságon

Az oroszországi Ufában zajló junior birkózó-világbajnokság negyedik versenynapján Szél Anna – drámai bronzmérkőzés után – ötödikként zárt az 59 kilósok között.

Az orosházi birkózó, Szél Anna révén egyetlen magyar érdekelt volt az oroszországi junior-világbajnokság negyedik délutáni programjában. Miután a szerdai elődöntőben 13-2-re kikapott a fehérorosz Arina Martinava ellen az 59 kilósok mezőnyében, következhetett a bronzmérkőzés a kazah Madina Amannal szemben.

Szél Anna a drámai bronzcsatát követően végül az ötödik lett Forrás: UWW
Szél Anna a drámai bronzcsatát követően végül az ötödik lett Forrás: UWW
Szél remekül kezdte az éremcsatát, az elején azonnal földre vitte a kazahot, majd fél perc alatt háromszor  megpörgette riválisát. Ekkor Aman karja beszorult, így Anna negyedjére is ugyanazzal próbálkozott, ám ekkor az ázsiai kontraakciót indított, előbb mögékerült, amit kétpontos támadás követett. Eközben viszont a magyar lány tusveszélyes helyzetben ragadt, és végül kétvállra fektették. Ezzel Szél Anna az ötödik helyen fejezte az oroszországi eseményt. Emellett a csütörtöki versenynap délelőtti programjában Szabados Noémi (65 kg) és Újfalvi Lili (72 kg) is szőnyegre lépett, azonban mindketten búcsúztak a selejtezőben. Az FTC fiatalja, Szabados tussal (7-5-ös hátrányban állva) kikapott azeri Nigar Mirzazadával szemben. A legyőzője a következő meccsén alulmaradt, így az idei junior Eb-n ezüstérmet szerző magyar versenyző búcsúzott a viadaltól. Újfalvi szintén kiesett a selejtezőben, ugyanis a mongol Cogzolma Dorzsszuren – 2-1-es ázsiai vezetésénél – kétvállra fektette a kecskeméti tehetséget. A mongolt a következő körben legyőzték, ezzel véget ért Újfalvi ufai szereplése. A női mezőny negyedik magyar indulója, Szenttamási Róza (55 kg) szerdán a selejtezőben búcsúzott a kazah Szandugas Djuszengalijeva ellen (8-3). A pénteki napon már a kötöttfogásúak is bemutatkoznak, magyar részről Klányi Krisztofer (77 kg), Mezei Patrik (87 kg) és Bazsó Adolf (130 kg) szereplését figyelhetjük. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.