UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-19 09:02

Kézilabda: Vámos Petra a sérülések után érezte, hogy szükség van rá a tokiói olimpián

A DVSC korábban junior Európa-bajnok irányítója, Vámos Petra a kézilabda-válogatott legeredményesebb játékosa volt a tokiói olimpián. Őt kérdeztük a tapasztalatokról.

Az eredeti célját teljesítve végül a nyolc közé jutott az idei tokiói olimpián a női kézilabda-válogatott. Közben becsúszott a brazilok ellen nem várt vereség, de meg kell említeni a svédek felett aratott bravúrgyőzelmet is. A hullámzó tornát a negyeddöntőben a nagy esélyessel, a norvég válogatottal szemben elszenvedett szoros vereséggel zárták a mieink. A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 20 esztendős Vámos Petra huszonhat góllal a válogatott legeredményesebb játékosa lett, ami annak tükrében kétségkívül meglepő, hogy az eredeti felállás szerint harmadik számú irányítóként utazott el Japánba.

Vámos Petrát a francia védők sem mindig tudták tartani Forrás: MTI
Vámos Petrát a francia védők sem mindig tudták tartani Forrás: MTI
„Most már azért leülepedtek bennem a történtek, de még visszagondolva is azt mondom, hogy az olimpiai falu és a mérkőzések hangulata is fergeteges volt. Rengeteg tapasztalatot szereztem, méghozzá a legmagasabb szinten, az ott tanultakat be szeretném építeni a játékomba – mondta az Utánpótlássportnak Vámos Petra, majd kitért arra, hogy a sérülések miatt lényegesen nagyobb szerep hárult rá a vártnál. – Vegyes érzéseim voltak ezzel kapcsolatban, hiszen nagyon sajnáltam Kovacsics Anikót és Szucsánszki Zitát, akik a felkészülés során és a mérkőzéseken is sokat segítettek. Igyekeztem felkészíteni magamat, tudtam, hogy szükség van rám, és egyszerűen azt próbáltam csinálni, amiben jó vagyok. Jó volt a kommunikáció a pálya széléről is, jelentős nemzetközi rutin nélkül nekem azért még nagy szükségem volt erre.” Vámos kiemelte, hogy a 2019-es vb-szereplés mellett nagyot lendített pályafutásán, hogy az NB I-es Debrecenbe igazolt. Szerinte annak is, köszönhető, hogy Tokióban megállta a helyét. „Rutinosok között, egészen más tempóban készültem, mint korábban. Jó volt persze az is, hogy tizenkilenc évesen kint voltam azon a vébén, láttam miben kell fejlődnöm, min kell dolgoznom. Az idén pedig februártól kezdve minden válogatott összetartáson ott voltam, az elején érződött, hogy a csapat nagy része a Bajnokok Ligájában edződik, de idővel sikerült felvennem a ritmust.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.