UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-08-19 14:18

Kosárlabda: a portugálok ellen az elődöntőben folytatja az U16-os fiúválogatott a szófiai Challenger-tornán

Az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a csoportkör harmadik játéknapján kikapott a grúzoktól, ezzel a második helyen ment tovább, és pénteken a portugál csapat lesz az ellenfél az elődöntőben a Szófiában zajló Challenger-tornán.

A ciprusiak és a szlovákok elleni két győzelemmel rajtolt a szófiai Challenger-tornán az U16-os fiúválogatott, majd szerda este az utolsó csoportmérkőzését a grúzokkel szemben vívta Berényi Sándor együttese. Az ellenfél Szlovákiától kikapott korábban, Ciprust viszont legyőzte, így 1-1-es mérleggel érkeztek a találkozóra.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball
A grúzok kezdték jobban a mérkőzést, az első negyedet hatponttal nyerték. Ezt követően a másodikban tovább növelték az előnyüket, amely a félidő végére 15 pontra kúszott fel. A nagyszünet után a magyar fiúk – a 14 pontig jutó Antalics Dániel vezérletével – többször is feljöttek egyszámjegyű (kilenc pontos) hátrányra, azonban a kaukázusiak valamennyiszer visszaverték a válogatott felzárkózási kísérleteit.  A záró negyedben a grúzok már stabilan őrizték a vezetésüket, így végül 61-51-re diadalmaskodtak. A Berényi-alakulat ezzel csoportmásodikként jutott tovább a legjobb négy közé. Folytatás pénteken 16 órakor Portugália ellen, az elődöntőben.

FIBA U16-os fiú Challenger-torna, 3. játéknap, E csoport Szófia, Bulgária Grúzia–Magyarország 61-51 (18-12, 19-10, 9-14, 15-15) Magyarország: Szőke 8/6, Maly 3/3, Árva-File 7/6, Simonics 3, Antalics 14. Csere: Dobos 2, Hőgye 6,  Major 8, Pleesz -, Varga -, Flasár -, Gyürk -. Edző: Berényi Sándor

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.