UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2021-08-19 18:42

Súlyemelés: népes magyar csapat indul érmekért az U15-ös és az U17-es Eb-n

Minden idők egyik, ha ugyan nem a legnagyobb létszámú küldöttségével kelt útra a magyar súlyemelő-válogatott a péntektől egy héten át tartó lengyelországi korosztályos Európa-bajnokságra.

A hat edző kíséretében huszonhárom versenyzőnk áll a tárcsák mögé az U15-ösök és az U17-esek idei kontinensviadalán, ahonnan többen is éremmel szeretnének hazatérni. 

Fekécs Szilárd érmet hozhat Lengyelországból Forrás: beol.hu
Fekécs Szilárd érmet hozhat Lengyelországból Forrás: beol.hu
Rekordméretű küldöttség próbál szerencsét Magyarországról a 15 és a 17 év alatti súlyemelők idei Eb-jén, amelynek az alig ötvenezres lélekszámú, de már a hetedik század óta lakott lengyel település, Ciechanów ad otthont. Egy híján két tucat erős tinédzser került be a válogatottba, amelytől nemcsak a mennyiségi szempontok alapján remél sokat Dobos Imre, a hazai sportági szövetség elnöke.  „Tekintélyes a létszám mind a serdülőknél, mind az ifjúságiaknál, de vannak elvárások is” – mondta az MSSZ első embere honlapunknak a fiatalok útnak indulása előtt. – Több érmes szereplőre is számítok a mieink közül.  Úgy gondoljuk, közülük sokan a jövő emberei, ezért kapnak tőlünk bizalmat, arról nem beszélve, hogy többen is nagyon jól szerepeltek például a júniusi ORV-n és a máltai nemzetközi versenyen. Most Lengyelországban megvan a lehetőség, hogy újra igazolják tehetségüket.”  Mindenekelőtt két U17-es, az oroszlányi Szalai Lili és a békési Fekécs Szilárd állhat majd fel az eredményhirdetéskor a dobogóra, ám részükről is alighanem egyéni csúcsokra, korosztályos magyar rekordokat jelentő eredményekre lesz szükség ehhez.   „Érmes esélyei még nincsenek ugyanakkor az egyik legfiatalabb csapattagunknak, a 14 éves oroszlányi Ehrlich Pankának, de meg lennék lepve, ha nem javítaná tovább korosztályos országos csúcsait” – tette hozzá az elnök.  

A magyar Eb-résztvevők:  U15: lányok: 45 kg: Garamvölgyi Kasszandra Mira 49 kg: Ari Éva Olívia 59 kg: Ehrlich Panka 76 kg: Fábián Léna fiúk: 55 kg: Zolnai Lénárd Sándor 61 kg: Fekécs Gergő 67 kg: Bunász Gábor 73 kg: Nagy Zsolt  és Lepkó Bence 96 kg: Zsédely Szabolcs és Hegedűs Milán U17: lányok: 49 kg: Eszenyi Fanni 59 kg: Darabos Sára 71 kg: Szalai Lili 76 kg: Székely Alexandra plusz 81 kg: Mikhel Eszter fiúk: 67 kg: Újvári Lajos 73 kg: Varga Martin Csongor és Stavarsz Ádám 81 kg: Fekécs Szilárd és Molnár Csongor 96 kg: Beleznai Gábor plusz 102 kg: Mánomics Gergő  

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.