UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-08-20 15:53

Jégkorong: Úgy megyünk Rigába, hogy mindhárom mérkőzésünket megnyerjük – Papp Kristóf

Két utánpótláskorú játékos is bekerült a jégkorong-válogatott olimpiai selejtezőtornára készülő keretébe. Horváth Milán (20) mellett Papp Kristóf (20) lesz ott Rigában, ő nyilatkozott a várakozásokról.

Szombaton az osztrákok elleni idegenbeli mérkőzéssel hangol a jövő heti rigai olimpia selejtezőtornára a jégkorong-válogatott. Sean Simpson szövetségi kapitány két fiatal játékosra is számít az első tétmérkőzésein: az egyaránt 20 éves Horváth Milán és Papp Kristóf is bekerült az utazó csapatba. Papp – aki az NCAA-ben szereplő Michigan University csatára – a tornát megelőző edzőtábor elején nyilatkozott az MJSZ stábjának. Elmondta, jól érezte magát az első tréningeken.

Papp Kristóf bizakodó a rigai torna előtt Forrás: MJSZ
Papp Kristóf bizakodó a rigai torna előtt Forrás: MJSZ
„Jól érzem magamat, mindenki a felkészülésből érkezett, ezért tele vagyunk energiával, az edzéseken is azt tapasztaltam, hogy jó tempóban megyünk. Természetesen már a bécsi felkészülési meccsen is győzni szeretnénk, már csak azért is, hogy pozitív élményekkel utazzunk Lettországba, és persze az a találkozó a sorok összecsiszolódására is tökéletes lesz.” A bécsi összecsapás után pedig jöhet a rigai torna, amelyen a házigazda mellett a francia és az olasz válogatott lesz az ellenfél. „Nagyon régóta gondolok erre a tornára, és persze arra is, hogy én miben tudom majd segíteni a jégen a csapatot. Negatív gondolatoknak nincs helye, úgy megyünk oda, hogy mindhárom mérkőzésünket megnyerjük.” A magyar csapat az első mérkőzését augusztus 26-án 14.30-tól a franciák ellen játssza Lettországban.

A rigai olimpiai selejtezőtorna menetrendje (magyar idő szerint): augusztus 26., csütörtök, 14.30: Franciaország–Magyarország augusztus 26., csütörtök, 18.30: Olaszország–Lettország augusztus 27., péntek, 15.00: Franciaország–Olaszország augusztus 27., péntek, 19.00: Lettország–Magyarország augusztus 29., vasárnap, 12.00: Magyarország–Olaszország augusztus 29., vasárnap, 16.00: Lettország–Franciaország

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.