UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-21 20:48

Kézi: kiütötte a franciákat, így kilencedik lett az Eb-n az ifjúsági fiúválogatott

A franciák felett aratott tízgólos győzelemmel zárta a horvátországi U19-es fiú kézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott, így végül a kilencedik lett.

A legjobb nyolc közé ugyan nem jutott be, de az Európa-bajnokság második hetéből kihozta a maximumot a magyar válogatott a horvátországi U19-es fiú kézilabda Európa-bajnokságon.

Fazekas Gergő nyolc gólt lőtt a franciáknak Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Fazekas Gergő nyolc gólt lőtt a franciáknak Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Mind az alsóházban, mind pedig a keresztjátékban hibátlanul menetelt Kárpáti Krisztián együttese, amely így kiharcolta, hogy az utolsó összecsapása a kilencedik helyről döntsön, méghozzá a franciák ellen. Remekül kezdtek a mieink, az első öt magyar támadásból gólt született, a tizenötödik percben pedig már négygólos előnyben volt a csapat (9-5). A folytatásban ez hattalálatosra is duzzadt, ám a félidőben 17-13 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is uralták a mérkőzést Fazekas Gergőék, esélyt sem adva a riválisnak a felzárkózásra. A végeredmény is önmagáért beszél, a magyar válogatott 35-25-re győzte le a franciát, így jó élménnyel és a kilencedik hellyel zárhatja a Varasdon és Kaproncán tartott kontinenstornát.

U19-es fiú kézilabda Eb, Varasd és Kapronca (Horvátország) A 9. helyért Magyarország-Franciaország 35-25 (17-13) Magyarország: Palasics (kapus), Imre 4, Ilics 2, Lukács 5, Papp, Fazekas 8, Sisa 2. Cserék: Takács (kapus), Szilágyi 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Karai 3, Kovács 1, Rea 1, Bodócs, Pergel, Temesvári. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián Kiállítások: 8, ill. 4 perc Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.