UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-08-23 20:35

Asztalitenisz: András Csaba ezüstérmes lett az U21-esek között a csehországi nemzetközi versenyen

A 19 éves asztaliteniszező, András Csaba remek játékkal egészen a döntőig menetelt az U21-esek mezőnyében az Olomoucban zajló nemzetközi versenyen.

A varasdi utánpótlás Eb-n párosban szerzett bronzérme után András Csaba ismét kiváló formában játszik. A német TTC Fortuna Passau asztaliteniszezője az U21-esek és a felnőttek között is szerencsét próbált a csehországi nemzetközi viadalon.

Forrás: MOATSZ
Forrás: MOATSZ
Az Olomoucban zajló ITTF-versenyen a magyar fiú az U21-esek mezőnyében egyesben négy győzelemmel bejutott a döntőbe, és a fináléig vezető úton komoly bravúrra is szüksége volt, hiszen a világranglista-első, indiai Manav Vikash Thakkarral találkozott a legjobb 16 között. András nagy csatában 3:2-re verte az ázsiait, majd újabb sikerek következtek az ukrán Limonov és az indiai Suravajjula ellen. A BVSC-ben nevelkedett fiatal a végső győzelemért a francia Bastien Remberttel mérkőzött meg. A döntőt végül a francia nyerte három játszmában. A 19 éves tehetség eközben már a felnőttek versenyében is helytáll, ugyanis három magabiztost győzelmet aratott a selejtezőben, ezzel pedig kiharcolta a főtáblára jutást, ahol a luxemburgi Mladenovic volt az ellenfele, akit hét szettes ütközetben búcsúztatott, így kedden a nyolcaddöntőben folytathatja az indiai Jeet Chandrával szemben. További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.