UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-08-23 18:32

Birkózás: egy bronzéremmel és két ötödik hellyel zártak a magyar fiatalok az ufai junior-világbajnokságon

A vasárnap véget ért oroszországi junior birkózó-világbajnokságról a magyar küldöttség egy bronzéremmel és két ötödik hellyel tért haza. A szabadfogásúak a 13., a kötöttfogásúak a 15., míg a lányok a 18. helyen végeztek a nemzetek összesített rangsorában.

A magyar birkózó-válogatott egyetlen érmét a kötöttfogásúak 72 kilós mezőnyében Tösmagi Attila szerezte az ufai junior-világbajnokságon. Az ESMTK fiatalja a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután a záró napon drámai csatában felülmúlta a bronzért az iráni Amir Ali Abdit. Ezzel Tösmagi az idei dortmundi korosztályos Eb-n nyert ezüstérme után újabb medállal gazdagodott Oroszországban.

Tösmagi Attila (zöldben) nevéhez fűződik a magyar csapat egyetlen érme a junior-vb-n Forrás: MBSZ / UWW
Tösmagi Attila (zöldben) nevéhez fűződik a magyar csapat egyetlen érme a junior-vb-n Forrás: MBSZ / UWW
Emellett a szabadfogású Korcsog Milán (97 kg) és Szél Anna (59 kg) révén a magyar tehetségek két értékes ötödik helyet is begyűjtöttek. A junior Eb-bronzát követően a csepeli Korcsognak ezúttal sem hiányzott sok a dobogóhoz, azonban kikapott az indiai Dipak Dipaktól (3-2). Míg az orosházi Szél még nála is közelebb került a harmadik helyhez, hiszen már 8-0-ra is vezetett a kazah Madina Aman elleni bronzmérkőzésen, végül tussal kikapott a junior Eb-ezüstérmes magyar lány. A nemzetek csapatpontversenyeiben a mieink szabadfogásban a 13., kötöttfogásban a 15., míg a lányok viadalán a 18. helyen zárták a küzdelmeket. Szabadfogásban az irániak, kötöttfogásban az oroszok és a lányok között az amerikaiak végeztek az élen. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.