UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-08-23 19:25

Kézi: a kétszeres Eb-MVP Kajdon Blanka új szintre lépne az NB I-be feljutott Vasasban

A júliusi, celjei U19-es kézilabda Eb-n a két évvel korábbi kontinensviadalhoz hasonlóan a torna legértékesebb játékosának választották Kajdon Blankát, aki az előző, Balatonbogláron lehúzott NB I-es évad után az élvonalba frissen feljutott Vasasba igazolt.

Véletlenül senkit nem választanak meg két egymást követő korosztályos kézilabda-világversenyek MVP-nek, vagyis a legértékesebb játékosnak. Ahogyan – Penszki Gergely vezetőedző elmondása szerint – az élvonalba visszajutó Vasas sem véletlenül választotta a 19 éves Kajdon Blankát, amikor Pénzes Laura mellé új karmestert keresett az elsőosztályú szezonra.

Kajdon Blankáék meglepetésekre készülnek az NB I-ben Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Kajdon Blankáék meglepetésekre készülnek az NB I-ben Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
A kétszeres utánpótlás Európa-bajnok játékos benyomásai pedig határozottan pozitívak a Fáy utcai Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. „Igazából eddig nagyon jó hangulatban teltek a felkészülés hetei – kezdte az Utánpótlássportnak Kajdon Blanka. – Az edzések sokkal futósabbak, fárasztóbbak mint korábban, de szerintem ez kell ahhoz, hogy jó alapozást végezzünk el, és sikeresen vágjunk bele a következő szezonba. Még kicsit keresem a helyemet, korai megmondani, hogy milyen szerepem lehet a csapatban. Az biztos, hogy Penszki Gergely és poszttársam, Pénzes Laura is rengeteget segít, így sokkal könnyebben átlátom a játékunkat.” Kajdon az előző évadban már megtapasztalhatta az NB I-es légkört, a NEKÁ-ra épülő Boglári Akadémia-SZISE csapatának az egyik húzóembere volt. „Az első NB I-es szezonom a tanulásról szólt, rá kellett jönnöm, hogy ez teljesen más kávéház, másik közeg. Ettől függetlenül minden percét élveztem a pályán töltött időnek, örülök, hogy kipróbálhattam magamat ezen a szinte, és várom a folytatást.” A Vasassal azonban még jobb szezonra vágyik, amelyben a legfontosabb cél az első osztályú tagság megőrzése lesz. „Szerintem tudunk majd meglepetéseket okozni, futós, hajtós csapat leszünk, és igenis mindenki kösse fel a gatyáját, mert meg kell majd itt dolgozni a két pontért. Olyan évet szeretnék, amelynek a végén bennmaradunk az NB I-ben, sok játéklehetőséget kapok és rengeteget tanulok.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.