UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-08-25 19:43

Asztalitenisz: Huzsvár Erik nagyon régen játszott ekkora önbizalommal

A KSI 17 éves asztaliteniszezője, Huzsvár Erik kiváló formában játszott a közelmúltban, hiszen a múlt héten előbb meglepetésre – Szántosi Dáviddal az oldalán – negyeddöntőbe jutott párosban a felnőttek között a budapesti WTT-versenyen, majd az U19-es Budapest-bajnokságon egyéniben és párosban is aranyérmesként zárt.

Az ifjúsági válogatott asztaliteniszező, Huzsvár Erik önbizalommal teli, remek játék állt elő a múlt héten, ugyanis a BOK-csarnokban rendezett felnőtt WTT Contender-versenyen Szántosi Dáviddal a legjobb nyolcig jutott párosban, két bravúr győzelmet is bemutatva. Majd a KSI 17 éves tehetsége a kitűnő nemzetközi produkció után a hazai évadnyitó korosztályos viadalon, a Budapest-bajnokságon is dominált. „Egyikünk sem számított hasonló jó szereplésre a WTT-versenyen. Abszolút meglepetésként ért minket, hiszen úgy vágtunk neki. Összességében ez a három mérkőzés komoly tapasztalatszerzés volt számunkra, a jövőre nézve csak profitálhatunk ebből." – nyilatkozta Huzsvár az Utánpótlássportnak.  Mindketten úgy kalkuláltunk előzetesen, hogy két meccs vár ránk: egy egyéni és egy páros. Ennek megfelelően, minden további találkozót már ajándéknak tekintettünk. Szerencsére sikerült felszabadultan, nyomás nélkül játszani, és ezt az esélyesebb ellenfelekkel szemben abszolút kihasználtuk. Ezúttal én sokkal nyugodtabban is játszottam, mint általában jellemző rám. " A WTT-versenyen elbukott szerda esti (augusztus 18.) negyeddöntő után nem sok ideje akadt a fiatalnak, hogy kipihenje magát, hiszen másnap, csütörtökön reggel már a Budapest-bajnokságon kellett asztalhoz állnia, ahol szintén kiváló játékkal rukkolt elő, és egyéniben első kiemeltként megnyerte a versenyt.

Huzsvár Erik (pirosban, balra) és Szántosi Dávid párosa két mérkőzést is nyert a budapesti WTT-viadalon Forrás: MOATSZ
Huzsvár Erik (pirosban, balra) és Szántosi Dávid párosa két mérkőzést is nyert a budapesti WTT-viadalon Forrás: MOATSZ
„A felnőtt, nemzetközi mezőnyben megszerzett magabiztosággal vágtam neki a Budapest-bajnokságnak. Nagyon régen játszottam már ekkora önbizalommal, és olyan jó formában éreztem magam, hogy egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy bárki legyőzhet. Még jobban játszottam a hazai versenyen, mint a WTT-eseményen. Az egyéni döntő végére ugyan már előjöttek a fáradtság jelei, de végül azon is túllendültem, és meglett a győzelem." Az egyéni siker mellett párosban – ismét Szántosival – is diadalmaskodott, a duó az aranyéremig vezető úton mindössze két szettet vesztett öt mérkőzés alatt. „Az egy hét alatt a Dáviddal alkotott párosunk jelentős fejlődésen esett át, meccsre meccsre előreléptünk. A WTT-s szereplés rengeteget adott az egységünknek mind összhangban, mind a játékunkban. A Budapest-bajnokság fináléjában azt az Ócsai-Kishegyi páros vertük négy játszmában, akitől pár hónappal korábban simán kikaptunk 3:0-ra. Nagyon egyben voltunk a héten, remélhetőleg ez a lendület még jó darabig kitart." További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.